Çorum’da yaya trafiğinin yoğun olduğu güzergâhlarda kontrolsüzce kullanılan elektrikli bisiklet ve motosikletler vatandaşlara korku salıyor.

Daha önce defalarca gündeme getirdiğimiz problemle ilişkin OTOPARK köşemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, konuyla ilgili olarak Kubbeli Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi, Eğridere Çarşısı ve Sel Sokak’ta tedbir alınmasını istediler.
Araç trafiğine kapalı cadde ve sokaklarda cirit atan iki tekerlilerin, ani manevralarla yayaları tedirgin ettiğini anlatan vatandaşlar, “Söz konusu güzergâhlarda yürümeye korkar hale geldik” diye konuştular.

Yaz aylarında daha da artan problemle ilgili şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar, “Yayaların güvenliğini tehlikeye düşürenlere göz yumulmasın” çağrısında bulundular.

ESNAF DA DERTLİ
İnsanlara korku salan bilinçsiz sürücülere tepki gösteren esnaf da, zaman zaman işyerleri ve tezgâhlara çarparak zarar veren bisiklet ve motosikletlere karşı acilen önlem alınmasını talep ettiler.
Özellikle elektrikli bisikletlerin, sessizce yaklaşıp ani manevralar yaparak yayalara korku saldığını anlatan işyeri sahipleri, motosikletlerin ise çıkardıkları yüksek sesle gürültü kirliliğine neden olduğuna dikkat çektiler.

“Kaldırımlarda hızla yol alan bu kural tanımazlara karşı bir an önce tedbir alınmasını bekliyoruz” diyerek yetkililere seslenen vatandaşlar, çevreyi rahatsız eden iki tekerliler için caydırıcı önlemler alınmasının şart olduğunu vurguladılar.