Darbeler, gelişmekte olan ülkeleri, hedeflerinden alıkoymak için iç ve dış mihraklardan tarafından tertiplenen kirli tezgahlardır. AK Parti olarak siyaset anlayışımızın temeli millet iradesidir. Milletimizin iradesi,  partimizin vazgeçilmez ilkelerden olmuş onu gölgeleyecek hiçbir uygulama ve vesayete müsamaha gösterilmemiştir. Bundan asla taviz verilmeyecektir. Geçmişte askeri darbelerle sık sık demokrasisi sekteye uğrayan ülkemiz, AK Parti dönemiyle bu makus talihini yenmiş ve tarihin seyrini değiştirmiştir” dedi. 


Mehmet Karadağ, 12 Eylül 1980’de yapılan askeri darbenin Türkiye’yi gelişim yolundan alıkoyduğunu belirtti. 12 Eylül’ün üzerinden 38 yıl geçtiğini, fakat o günkü zihniyetin hala aynı mantıkla demokrasiye zarar vermek için iç ve dış mihraklardan medet umduğunu ifade eden Karadağ, “Darbeler, bir topluma yapılacak kötülüklerin başında gelirler ve maalesef ülkemize bu kötülükler geçmiş yıllarda sık sık yapıldı. Adnan Menderes ve arkadaşlarına yapılanlar, 12 Eylül’de de aynı mantıkla devam etti. 12 Eylül’ü atlatan ülkemiz, 28 Şubat’ta da aynı karanlık zihniyetin ve güçlerin hedefindeydi. Tüm bu olumsuzluklar, 2002’de göreve gelen AK Parti iktidarıyla son buldu. Çünkü bu sefer darbelere karşı dik duran ve gücünü milletten alan bir iktidar ve lider vardı. AK Parti döneminde de karanlık zihniyet rahat durmadı ve e-muhtıra, gezi olayları, 17-25 Aralık ve son olarak da 15 Temmuz ihanetine şahit olduk. Çok şükür, bize yaşatılmak istenen bu ihanetleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu, güçlü bir siyasi irade ve milletimizin desteği ile atlattık. 16 Nisan günü milletimiz, ülkesine, devletine, bayrağına ve toprağına sahip çıkarak bu ihanet çevrelerine karşı Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı. Aynı oyunlarına devam eden bu karanlık zihniyet 24 Haziran’da da yapmak istedi fakat yine milletimizin desteği ile yenilmeden zaferle çıktık” şeklinde kaydetti.


Karadağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
“Ülkemizin çağdaş demokratik kazanımlarının zaman zaman sekteye uğramasına sebep olan iç ve dış güçlerin de rol oynadığı askeri ve sivil vesayet kurumlarına, hükümetimiz anayasası hukuk kuralları çerçevesinde gerekli cevabı vermiş ve vermeye devam edecektir.  Ülkemizin gelişmesinin önünü kesmek, tökezletmek, bölmek isteyen düşmanlar sosyal, siyasal, askeri ve ekonomik her yolu denemiş ve denemeye de devam etmektedir. Bugün yaşanan ekonomik gelişmeler, Türkiye düşmanlığı, AK Parti düşmanlığı ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır. Ancak hükümetimiz, partimiz ve milletimiz tüm badireleri atlatacak güç ve kudrettedir.”
Karadağ, “Partimiz demokrasi konusundaki inancını ve ısrarını uzun yıllardan beri sürdürmektedir. Millet iradesine konulmak istenen her türlü ipotek ve vesayet eylemi, karşısında AK Parti’yi bulacaktır. Bizler, bundan 38 yıl önce yapılmış olan 12 Eylül Askeri Darbesini şiddetle kınıyoruz. Kınamanın yanında, bugün ve bugünden sonra, demokrasimize kastedecek, insan hakları ihlallerine sebep olacak her türlü güçlerle mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.