M. BURAK YALÇIN

AK Parti Milletvekili Adayı Erol Kavuncu, Hitit Üniversitesi gençliği ile bir araya geldi. 24 Haziran seçimlerinin Türkiye ve dünya için anlamının ele alındığı buluşmada gençlere seslenen Kavuncu, “2023 hedeflerini gençlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üniversiteli gençler katıldı.

‘CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ’

Programda konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu, Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini söyledi. 24 Haziran’da yapılacak seçimin Cumhuriyet döneminin en önemi seçimi olduğunu belirten Erol Kavuncu, “Osmanlının son 100 yılı ve Cumhuriyet döneminin son 100 yılının en önemli seçimi yapılacak 24 Haziran’da. Son 200 yıldır Anadolu coğrafyasının kadim değerlerinin elinden alındığı ve adeta bazı dönemlerde ruhen ve bedenen esir edildiği, mankurtlaştırıldığı bir dönemden sonra adına Arap baharı dediler kendi şeytani düzenlerini tesis etmek için kurdukları planlarla bizim gönül coğrafyamızdaki Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Suriye, Mısır gibi Anadolu’daki son kale Türkiye’ye dayandı. Milletimiz “yiğit düştüğü yerden kalkar” diyerek 15 Temmuz’da olduğu gibi kurulan tuzağı, planı gördü ve bozdu. Bütün mazlum milletlere bu coğrafyanın ne olduğunu bütün dünyaya gösterdi” dedi.

‘GENÇ NESİLLER, EN BÜYÜK SERVETİMİZ’

Ülkelerin en büyük servetinin iyi yetişmiş genç nesiller olduğunu da ifade eden Kavuncu, “Gönül coğrafyamızı düşmanları bütün güçleriyle bu milletin sırtının yere gelmesi için her türlü planı yapıyorlar, pusuda bekliyorlar. Tek umudum gençlerimiz. 2023 hedeflerini gerçekleştireceğiz. 2053 hedeflerini sizler gerçekleştireceksiniz. Ülkelerin, milletlerin en büyük servetleri ne yer üstü zenginlikleridir, ne barajlarıdır, ne köprüleridir. İyi yetişmiş genç nesillerdir, sizlersiniz. Seçilme yaşı 30’du, 25’e indi sonra 18’e inildi. Seçme ve seçilme yaşını 18’e indiren AK Parti’dir, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu davanın, bu misyonun gençlere güvendiğinin en büyük göstergelerinden bir tanesidir” diye konuştu.

Milletvekili Adayı Kavuncu konuşmasında şunları dile getirdi; “Öncelikle Türkiye'nin ve gönül coğrafyamızın içinden geçtiği tarihi süreci özetleyen Kavuncu, “Her türlü engellemelere, kumpaslara, tuzaklara, terör kuşatmasına rağmen gelişen, büyüyen Türkiye'mizin yoluna devam etmesi, istikrarı sürdürmesi için mecliste güçlü bir AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü bir hükümete şiddetle ihtiyacımız vardır.

Milletimizin kadim, milli ve manevi değerleri konusunda hem donanımlı hem de duyarlı bir gençliğe sahibiz. Benim sizden ricam yerinde oturan değil sivil toplum kuruluşları içerisinde, siyasi platformlarda etkin ve yetkin bir gençlik profiline sahip olmanızdır. Allah'a şükür ki bu konuda ümit varız 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde gençliğimizin gösterdiği onurlu, vakarlı dik duruş bu konuda ne denli büyük bir hazineye sahip olduğumuzu açıkça göstermiştir. Bir büyüğünüz olarak söz veriyorum genç sivil toplum kuruluşları her türlü proje ve etkinliğinde Erol abilerini yanlarında bulacaktır. Yeter ki biz birlikte çalışalım, üretelim ülkemize, memleketimize hizmet etme noktasında bir birimize el verelim gücümüzü, heyecanımızı ve birikimlerimizi birleştirelim.

AK Partimizin Çorum'a yaptığı en büyük yatırımlardan birisi olan Hitit Üniversitemizin başta kampüsleri olmak üzere bütün alt yapı eksiklerini bu dönemde tamamlayacağız. Kuzey Kampüsümüzü tamamlamakla birlikte bir Sağlık Kampüsü olarak planladığımız Güney Kampüsümüzü Türkiye'nin en donanımlı sağlık kampüslerinden birisi olarak yine bu dönemde başlayarak inşallah bitireceğiz.

 Gençlerimizin cesur, girişimci bir ruhla eğitilmeleri ülkemizde hem istihdamın artması hem de geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yeteneklerinin, bilgi birikimlerinin ülke kaynaklarına kazandırılması bakımından hayati bir önem taşıyor. Bu bağlamda ilimizde yapılabilecek her türlü genç müteşebbis girişiminin takipçisi ve destekçisi olacağımı bilmenizi istiyorum. Bu bağlamda Çorum Organize Sanayi Bölgesinin gelişiminin hızlandırılması, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesinin canlandırılması ve buralarda istihdamın artırılması için ciddi projeler üzerinde çalıştığımızın bilinmesini isteri.”

Editör: Haber Merkezi