AK Parti ilçe teşkilatlarının kongre süreci devam ediyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen ilçe kongreleri geçtiğimiz Cuma günü başladı.

AK Parti ilk ilçe kongresini Boğazkale’de yaptı. Kongrede tek aday olan mevcut başkan Hüseyin Sülün yeniden seçilerek güven tazeledi. AK Parti ikinci kongresini ise yine aynı gün Alaca’da gerçekleştirdi. Kültür Salonu’nda düzenlenen kongrede mevcut ilçe başkanı Ragıp Ağaçdan tekrar ilçe başkanlığına seçildi. Üçüncü ilçe kongresi ise Sungurlu’da yapıldı.

Özel İdare Konferans Salonu’nda gerçekleşen Sungurlu kongresine de diğer ilçelerde olduğu gibi tek adayla gidildi. Mevcut başkan Metin Özsarı yeniden Sungurlu İlçe Başkanlığına seçildi. Cumartesi günü yapılan ilçe kongresinde ise mevcut başkan Mustafa Lek yeniden aday olmazken kongreye tek aday olarak giren Yusuf Kaya AK Parti İskilip İlçe Başkanlığına seçildi. Bayat İlçe Kongresi’nde ise mevcut başkan Fatih Balcıoğlu güven tazeledi. Dün yapılan Uğurludağ İlçe Kongresi’nde de yine mevcut başkan Ömer Kiday yeniden seçildi.