AK Parti İl Teşkilatı, şehit aileleri, gaziler ve engelliler ile ‘Gönül İftarı’nda buluştu.
Anitta Otel’de önceki akşam gerçekleştirilen program Hasan Çakmak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programda ilk konuşmayı yapan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, sözlerine tüm davetlilere AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek başladı.

Bugüne kadar Çorumlu 387 vatan evladının şehadet şerbeti içtiğini 392 vatan evladının ise gazi olduğunu kaydeden Ahlatcı, şehitlere Allah’tan rahmet gazilere ise uzun ömürler diledi. Ahlatcı sözlerine Anneler Gününü kutlayarak devam etti.

Konuşmasında yaşlılara saygının önemine de değinen Ahlatcı, “Geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran ve en canlı şekilde hatırlatan, toplumumuzu bir arada tutan değerlerimizi unutturmayan yaşlılarımızı bizlerde unutmuyoruz. Gençlik ilkbahar gibidir. Yaşlılık ise kışa benzer. Bizlerde yaşlılarımıza, gençlerimize, engellilerimize, çocuklarımıza nasıl daha yararlı projeler geliştirebiliriz kaygısıyla gece gündüz demeden durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Çorum’da 234 kişinin özel bakım, 4 bin 269 kişinin engelli evde bakımı, 1170 vatandaşın ise sosyal ekonomik destek aldığını ifade eden Ahlatcı, “496 özel eğitime muhtaç çocuğumuz özel eğitim almakta. Bunlara özel alt sınıflarda eğitim alan 603 çocuğumuzu da eklersek toplam 1099 yavrumuz özel eğitimden faydalanmaktadır. Bu hizmetler gibi saymakla bitiremeyeceğimiz çalışmalara iktidarımızda imza atmak nasip olmuştur” şeklinde kaydetti.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ise şehitlik ve gazilik makamlarının en yüksek en yüce makamlar olduğunu belirterek, “Vatan evlatlarımız bizi biz yapan vatan bayrak uğruna canlarını feda ettiler. Bu yüce değerler bizim baş tacımız olduğu sürece halkımızda yanımızdan ayrılmayacaktır” dedi. Milletvekili Kavuncu, Anneler Gününü kutlayarak sözlerini tamamladı.  

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da konuşmasında Anneler Gününü kutlayarak, “Dünya’da ençok sevdiğim şey annemdir. Herşeyi ondan öğrendim. İlgiyi sevgiyi, yardımseverliği onlardan öğrendik” dedi. 

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ise iftar programını organize eden AK Parti İl Teşkilatına teşekkür ederek sözlerine başladı.

Ramazan ayının birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının en üst düzeye çıktığı ay olduğunu belirterek, “İnşallah Rabbim Müslümanların sağlık sıhhat içinde ve bağımsız olduğu nice Ramazanları nasip eder. Ramazan’da ülkemiz için dualarımızı eksik etmeyelim” ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan ise geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaptıkları ziyaretler ve sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile yaptıkları görüşmenin ardından MKYK toplantısında havaalanı konusunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ifade ederek, “Havaalanı konusuna inşallah start vereceğiz” dedi.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne günlük 17 bin kişinin geldiğini ve trafikte sorunları yaşadığını kaydeden Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, hastane önüne battı-çıktı yapılması için talimat verildiğini de belirtti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile eski Devlet Hastanesi’nin yeniden hizmete açılması içinde görüştüklerini dile getiren Milletvekili Ceylan, “Ramazan’dan sonra içinde Bakan Yardımcısının da olduğu bir ekip Çorum’a gelerek eski Devlet Hastanesi binasında incelemede bulunacaklar. İnşallah Devlet Hastanesi yeniden şehrimize kazandırılacak” diyerek sözlerini tamamladı.
Programda AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, şehit Bekir Özaydın’ın eşi Rabia Özaydın ile Halime Hastaoğlu’na çiçek ve Türk Bayrağı hediye etti.
İftar programı yapılan dua ile sona erdi.  

Editör: Haber Merkezi