AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu katıldığı mevlit yemeği programında bu zamana kadar Türklerin yaşadığı mücadelelerin altını çizdi. Çanakkale’de ve 15 Temmuz’da ülkenin güçsüz duruma düşürülmesi için gayret sarf edildiğini belirten Uslu, “AK Parti eski İlçe Başkanımız Ümit Tokgöz’e bizleri burada böylesine anlamlı günde bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Bizim en büyük hediye Çanakkale Zaferi’nin 103. yılında Afrin’i fethetmiş olmaktır. Dün yedi düvele karşı Çanakkale’de mücadele verdik. Bizim için varlık-yokluk mücadelesiydi. Aynı şeyi 15 Temmuz’da da yaşadık. 15 Temmuz’da Türkiye’yi kuşatmak mecalsizleştirmek isteyenler Çanakkale’de de aynı şeyi yaptılar. Şimdi de Irak’ta Suriye’de aynı şeyleri yapıyorlar. Bizler büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin etkin ve saygın bir Yeni Türkiye’nin yurttaşları olarak özgürce, kendi onurumuzla yaşamak istiyoruz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Afrin’i ele geçirdik şimdi sırada Mümbic ve Kandil var. Çünkü biz yıllarca mutluluk aramaktan yorgun düştük. Bilsinler ki “Alemde Şer Oğuz da Er Tükenmez”. Aziz şehitlerimizi rahmetle, hayatta kalanları şifa dileyerek minnetle, şükranla anıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin yıldönümünde Afrin’in terörden arındırılmasının sevindirici olduğunu belirtti. Kendi ailesinde de Çanakkale’de şehitler olduğunu dile getiren Başkan Zeki Gül, “Tarihimizin şerefli sayfalarından, 103 yıl önce bugün, atalarımızın kanlarıyla yazdığı, canlarını siper ettiği Çanakkale Zaferinin yıldönümünde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Bugün burada bulunan tüm hemşerilerimin uzaktan veya yakından bir yakını Çanakkale’de mutlaka şehidi vardır. Benim babamın üç dayısı, annemin de bir dayısı Çanakkale’de şehit olmuştur. Bugün Afrin aynı gün ve tarihte kontrol altına alındı. Tam da Çanakkale’nin yıldönümünde… Bu bir tesadüf değil tevafuktur. Türk silahlı kuvvetlerimizin Afrin’i aldığının müjdesi bizleri memnun etmiştir. 15 gün önce Kilis’e gidip sınırı gezdiğimizde tüm maddi gelirleri sınır kapısında olan kardeşlerimizin “vatan-millet, din-devlet, ebed-müddet olduktan sonra bizim maddi kayıplarımızın hiçbir önemi yoktur” ifadelerini duymak bizleri ayrıca memnun etmiştir. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Allah bu millete Çanakkale Zaferlerinde olduğu gibi, Afrin’de olduğu gibi, 15 Temmuz’da olduğu gibi inşallah daha büyük muzafferiyetler verir. Allah, yedi düvele karşı savaşan, mücadele eden, devletimize milletimize zeval vermesin” şeklinde kaydetti.

Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez de konuşmasında Türkler’in tarih boyunca kurdukları devletleri hakkaniyet ve adalet içerisinde yönettiklerini belirtti. Kurtyemez, “Bu zamana kadar bağımsız yaşadık, bağımsız yaşayacağız ve bağımsız olarak gideceğiz. Tarihte çok büyük devletler kurduk, kurduğumuz devletlerde bulunduğumuz toprakları, hakkaniyet içerisinde adalet içerisinde idare ettik. Tebaamızın her zaman mutlu ve müreffeh yaşamasını temin ettik” ifadelerine yer verdi.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Afrin’in kuşatılmasını hatırlatarak 18 Mart’ın Çanakkale Zaferi’nin ardından yine bir gurur günü olduğunu belirtti. Eyvaz konuşmasında “Bugün çok müjdeli bir haber aldık. Askerlerimiz Afrin’i kuşattılar. Bugün şehit, gazilerimizin ve onların ailelerinin olduğu kadar aziz Türk Milleti’nin bir günüdür. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her zaman başımızın tacı olduğun ifade ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Alaca eski İlçe Başkanı Ümit Tokgöz tarafından verilen Mevlid-i Şerif yemeğine, AK Parti İlçe Yönetimi, Alaca Ticaret Odası Başkanı Günser Şirin ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra şehit aileleri ve davetliler katıldı.

Editör: Haber Merkezi