RECEP MEBET
Eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan, ‘Yeniden Refah Partisi’ni kurduklarını duyurdu.
Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde cuma namazı çıkışı basın açıklaması yapan Fatih Erbakan, “Yıllardır özlemle, heyecanla beklenen Yeniden Refah Partimizi bugün resmen kurduğumuzun müjdesini veriyorum” dedi.


Erbakan Vakfı İl Temsilcisi Yakup Taş öncülüğünde Çorum’dan giden Milli Görüş sevdalılarının da katıldığı basın açıklamasında konuşan Erbakan, “Bugün milletimize asli yuvamıza dönüşün başlangıcının müjdesini veriyoruz ve 'Artık umut, çare, alternatif var, artık Yeniden Refah var' diyoruz” ifadelerini kullandı.
Osmanlı Padişahı Abdulhamid’in torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun da kurucuları arasında bulunduğu siyasi partiyle ilgili bilgiler veren Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin hayırlı olması temennisinde bulunarak milletin büyük ilgisine, teveccühüne layık olacaklarını söyledi.
“Artık vakit tamam, zamanı geldi” diyerek besmele ile konuşmasına başlayan Erbakan, partinin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığı'na sunulduğunu kaydetti.

 

‘ALTERNATİFSİZLİK DÖNEMİ SONA ERDİ’
“Yeniden Refah Partisi olarak bizler, kavga etmek, çatışmak, cezalandırmak, yıkmak için gelmiyoruz” diyen Erbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizler, bugüne kadar yapılan bütün hayırlı hizmetlere teşekkür etmek, bu hayırlı hizmetleri yapanları tebrik etmek, yapılan hizmetleri görmek ve takdir etmek için geliyoruz. Bununla birlikte eksikleri tamamlamak, eksik yapılanları nihayete erdirmek için geliyoruz. Yine bununla birlikte yanlışları da doğrusunu ortaya koyarak düzeltmek için geliyoruz. Yapılan hizmetlere teşekkür edeceğiz, takdir ve tebrik edeceğiz, eksikleri tamamlayacağız, yanlışları da davamıza, istikametimize uygun doğrularla düzelteceğiz.”


Çorum siyasetinin tanınmış simalarından Mehmet Aşıla’nın da aralarında olduğu Kurucular Kurulu üyelerine teşekkür eden Erbakan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bugün milletimize Yeniden Refah Partimizin müjdesini verirken ehvenişerler yerine artık hayrın kendisinin meydana çıktığının müjdesini veriyoruz. Bugün milletimize çaresizlik, umutsuzluk, alternatifsizlik döneminin sona erdiğinin müjdesini veriyoruz. Bugün milletimize asli yuvamıza dönüşün başlangıcının müjdesini veriyoruz ve 'Artık umut, çare, alternatif var, artık Yeniden Refah var' diyoruz.”


Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu ise, “Ne demiştik? Biz dönersek, siz deliye dönersiniz” diyerek dikkat çeken bir siyasi mesaj verdi.
 

Editör: Haber Merkezi