AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, üç ayların başlaması ve Regaip Kandili nedeniyle yaptığı açıklamada, “Üç aylara kavuşmanın mutluluğunu Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili ile idrak ediyoruz. Sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının ön planda tutulduğu bugünlerde aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız” dedi.

“Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, Regaip Kandilinin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum” diyen Milletvekili Ceylan açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Bu vesileyle insanlığı tehdit eden terörün kökünü kazımak için şehit düşen kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımıza Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.

Aziz milletimizin, Çorumlu hemşehrilerimizin ve tüm İslâm Âleminin Üç Aylarını tebrik ediyor, bu kutlu mevsimin her türlü hayırlara, birlik, beraberlik, barış ve aile huzuruna vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.”