Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, İskilip İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe girişinde davul zurna eşliğinde karşılanan Aras ve beraberindekiler, ilçede yürüyüş yaparak parti binasına geçtiler.

Parti binasında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, Türk milletinin önümüzdeki beş yıllık süre zarfında demokratik ve milli görevini ifa edecek vekillerini ve Cumhurbaşkanı’nı seçeceğini belirterek, “Gelecek özlemlerini gerçekleştirerek hayat gerçeği yapacak, huzur, refah, istikrar ve istikbal arayışlarına rehberlik edecek yönetim yapısı da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Partimiz 24 Haziran seçimlerine Cumhur İttifakı’nın ana siyasi aktörlerinden birisi olarak girecektir. Cumhur İttifakı Türkiye’nin kader seçimlerine mührünü vurup desteğini aldığı millet iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbalini pırıl pırıl aydınlatacaktır.

Ülkemiz çok zor şartlar altındadır. İç ve dış sorun alanları yaygınlaşmıştır. Milli bekamıza yönelik saldırganlık faal haldedir” dedi.

Türkiye’nin aleyhine kurgulanmış, bölünme ve parçalanma dinamiklerinin harekete geçirilmesine ayarlanmış alçak plan ve senaryoların şiddet ve hiddetle tedavüle sokulduğunu kaydeden Aras,

“15 Temmuz ihanet girişimi sonrası 7 Ağustos 2016 tarihinde Yenikapı’da tecelli ve tahkim edilen milli ruh, Türk ve Türkiye düşmanlarına en ağır, en kesif, en kategorik cevap, hatta üstesinden gelemeyecekleri tarihi nitelikli tepkiydi. Yenikapı ruhuyla Türkiye’nin muhatap olduğu tüm sorunlar karşılık beklemeksizin, çıkar gözetmeksizin; önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben ilkesiyle göğüslenmiş, tıkanan yönetim sisteminin açılması konusunda fikir ve anlayış birliği sağlanmıştır.

Egemenliğinden asla kuşku duymadığımız büyük Türk milleti 16 Nisan 2017’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni halkoylaması vasıtasıyla kabul etmiş, istikbalinin rotasını bizzat çizmek suretiyle husumet dalgasını iradesiyle kırmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Cumhuriyet tarihimizin üçüncü ve ilelebet var olmasını temenni ettiğimiz milli birlik ve dayanışma evresidir.

Dağılmamızı planlayanlar 16 Nisan Halkoylamasıyla felç geçirmişlerdir. Siyasi kutuplaşma ve anlaşmazlıklarla iç barış ve huzur ortamımızın zedeleneceğini, zaafa düşeceğini sanan gafiller 16 Nisan’da hüsrana uğramışlardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, kuvvetler ayrımını net olarak sağlamıştır. Kaldı ki yeni sistem kuvvetler ayrımını iyice belirgin hale getirirken, Ay Yıldızlı Al Bayrağımızda ruh, anlam ve tanımını da bulmuştur. Nitekim şanlı bayrağımızın kırmızı rengi bağımsız Yargıyı, hilali denge ve denetleme görevi olması gereken düzeye çıkacak Yasamayı, yıldızı ise Cumhurbaşkanlığını, yani Yürütmeyi ifade ve temsil edecektir” şeklinde kaydetti.

Aras konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Yürütme erkinin Yasama organı üzerindeki fiili vesayet ve ambargosu milletimiz tarafından sonlandırılmıştır. Yargı yeni sistemle daha güçlü, adalet ve tarafsızlık ölçülerine daha müzahir hale gelmiştir. TBMM, asıl fonksiyon ve vasfına kavuşmuş, net olarak gücüne güç katmıştır.

Birinci olarak, Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tekraren Cumhurbaşkanı seçilmesi hususunda üstlendiğimiz sorumlulukların, aldığımız kararların gereğini samimiyetle uygulayacağız. İkinci stratejimiz ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin 27.Dönem Türkiye Büyük Millet Meclis’inde sayısal ve siyasal ağırlık olarak çok güçlü bir şekilde temsil edilmesini sağlayacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni karalayan, kötüleyen, felaket çığırtkanlığı yapan siyaset ve sivil toplum kuruluşları dış kaynaklı fitne takviyesi ile ayakta kalmaya çırpınan ucuz zihniyetlerdir. Kandil ve Pensilvanya’nın arkasına saklanarak Türkiye’yi taşlayan CHP bunlardan birisidir. İP’ni FETÖ’ye zimmetleyen, siyasi iliğini fikirsizlikle, ikbalini fenalıklarla zenginleştiren dönek ve kaçkınlar bunlardan bir diğeridir. Türk milleti siyaseti çıkarlarına endeksleyen; tutarsız, ilkesiz, yetersiz, gayesiz, erdemsiz, geçimsiz siyasilere şans tanımayacak, geçer not vermeyecektir. Bunlar ne söylerse söylesin, hangi ittifakın içerisinde gürültü patırtı çıkarırlarsa çıkarsınlar hazin akıbetlerinden yakalarını kurtaramayacaklardır. CHP, İP’e dolansa da, İP CHP’ye bulaşsa da, FETÖ, PKK, HDP, PYD, YPG, DHKP-C, Türk düşmanları kudursa da Türk milletinin hükmünden kaçamayacaklardır. 22 Nisan vakasıyla, CHP’nin İP’e kiralık verdiği 15 milletvekili demokrasi tarihimizde görülmemiş, duyulmamış skandal ve kara bir leke gibi muhataplarının alınlarına kazınmıştır. Anlaşılan odur ki, İP, CHP’nin kötü bir suretidir. CHP Pensilvanya’nın sözcüsü, Türkiye düşmanlarının gözcüsüdür. Aziz Atatürk’ün mirasıyla köprüleri tamamen atmıştır.

İP’inden Perinçekgillere kadar imzayı topladı. CHP hışımla, hınçla, hırsla hem vekillerini hem de imzalarını kullanıma açtı. Dağılmanın, dağınıklığın markası oldu. PKK’nın siyasi acentesi cezaevindeki şahsı Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Vatan hainlerinin, Ülkücü katillerinin Cumhurbaşkanı adayı olması bile demokrasi tarihimize, milli ruh ve ahlaka kategorik bir darbe olarak akıllara kazındı. Milletimiz bu gelişmeleri elbette kaydına aldı. FETÖ ve PKK faaldir ki, tescilli ve sabıkalı PKK’lı Demirtaş’ın serbest kalması için yoğun bir kampanya söz konusudur.

Varsın onlar hülleyle hileyle kiraya vekiller versinler, imza topladık tantanasıyla oyalansınlar, Cumhur İttifakı ihanet kervanını Allah’ın izniyle ezip geçecektir. 24 Haziran’dan sonra; itibarlı istikbal, iradeli istiklal Cumhur İttifakıyla gelecektir. 24 Haziran’da Cumhuriyet’in istikbali, milletin istiklali oylanacaktır. Cumhur İttifakı’yla istikrar, irade, istikbal, itibar kazanacaktır. 24 Haziran’da aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletimiz tarafından tekraren oylanarak devreye alınacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, İstikbal için Cumhur İttifakı, istiklal için Cumhur İttifakı, iradenin istikbali için Cumhur İttifakı, istikbalin istiklali için Cumhur İttifakı’na ant içmiş, karar ve söz vermiştir. Dönüş yoktur. Güvencemiz, güç kaynağımız aziz milletimizdir. Himaye ve yardım ise Cenab-ı Allah’tandır. Bilinmelidir ki, Cumhur İttifakı, millet aklıdır. Cumhur İttifakı, Cumhuriyet’in ahlakı, milletin aklıdır. Milliyetçi Hareket Partisi altında imzası olan, gerçekleşmesinde payı bulunan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi, ülkemizin istikrar içinde demokratik normalleşmeye kavuşabilmesi için her fedakârlığı yerine getirecektir.

Partimiz TBMM’de denge ve denetleme görevini yüksek bir şuur ve güçle icra edecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi Türk siyasetinin ülkü ve ilke markası olarak Türkiye’nin derlenip toparlanması için değil elini, gövdesini bile taşın altına koymaya hazır ve kararlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle İskilip İlçe teşkilatlarımıza ve her dava arkadaşıma 24 Haziran seçimlerinde üstün başarılar diliyorum. Milletin iradesinin Cumhur İttifakı olacağına yürekten inanıyoruz. Allah bizleri mahcup etmesin. Bu kutlu yolda Cenab-ı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi