Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras’ın Regaip Kandili ve Üç Ayların başlaması nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Mesajına, “Millet olarak manevi hayatımızda ayrıcalıklı bir yer bulunan mübarek Üç Aylar’a bir kez daha kavuşmanın gönül huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve gecelerden birisi de Regaip Kandilidir” ifadeleriyle başlayan MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, “Regaip, rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Recep ayının da ilk cuma gecesi Allah’ın mağfiretinin, engin lütuf ve kereminin üzerimize sağanak gibi yağdığı bir rağbet gecesidir.
Regaib, kelime anlamı itibariyle istemek, beğenmek ve arzu duymak anlamına gelir. Bu kutlu gecede semaya açılan eller inşallah geri çevrilmeyecek, vecd ile dua eden diller inanıyorum ki unutulmayacaktır” dedi.
“Zaman, kendimize dönüp, gönül âlemine nazar kılmanın ve içe doğru bir yolculuk yapmanın zamanıdır” diyen Aras, “Yüce Allah’a gönülden yalvararak, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi tövbeyle arındırma, kendimizi bulma ve bilme, nefsin sonu gelmez arzu ve ihtiraslarına dur deme ve onlardan uzaklaşma zamanıdır. Bu mübarek geceyi fırsat bilerek, yüce Yaradanın hikmetiyle buluşma ve hayatımıza tatbik etme adına her zaman olduğu gibi gayretli olmalıyız. Cenab-ı Allah’ın rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’(s.a.s.)’in örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür” şeklinde kaydetti.

Aras, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Mübarek Regaip Kandilinin, kanayan, derinleşen ve kangrene dönüşen sosyal, toplumsal ve siyasal yaralarımıza şifa ve umut olması en samimi beklentimizdir. Yüce Allah’a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız ibadetlerin; manen arınmak ve aklanmak; kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir.
Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın bu mübarek gecede aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı ve ihtiyaç duyduğu mutlak toparlanmayı sağlayacağını ümit ediyorum. Bu kutlu günlerde içinde bulunduğumuz ağır şartların ve sorunların sağlıklı bir muhasebesinin yapılmasında çok yarar bulunmaktadır. Manevi dirilişe, manevi arınmaya ve huzur ortamının tesis edilmesine vesile olması dileklerimle aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin ve bütün müslümanların mübarek  Regaip Kandili’ni dualarımla birlikte kutluyorum.
Regaip Kandili’nin birliğimize ve beraberliğimize katkı vermesini, müslümanların yaşadığı hüzün verici hadiselerin sonlanması için bir dönüm noktası olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi