FATİH AKBAŞ
AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde göreve seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri kamuoyu ile paylaştı.

Anitta Otel’de yapılan ve büyük bir coşkunun olduğu proje tanıtım toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı,  AK Parti’nin iktidar olduğu günden bugüne ülkenin ve milletin meseleleriyle azim ve gayret içerisinde hemhal olmuş bir parti olduğunu belirterek, “AK Parti 17 yıldır girdiği 14 seçime rağmen ülkemizin tüm önemli meselelerinde olması gerektiği gibi yürüten bir partidir” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ise Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın uzun yıllarda esnaflık yaptığını hatırlatarak, “Esnaf güler yüzlü olur ve istişareye açıktır. Belediye’nin kapısı da herkese açık olacak. Halil İbrahim Aşgın 1 Nisan’da Belediye Başkanı seçildikten sonra Çorum’u tüm renkleri ile kucaklayacak. Bizde milletvekilleri olarak projelerinin takipçisi olacağı” şeklinde kaydetti.

Tamamen dolu olan salonda ‘Aşgın Başkan’ sloganları ile sahneye çıkan 
Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, seçimlerin demokrasilerin şölenleri olduğunu belirterek, “Halka hizmet etmek isteyen ve bunun için yola çıkan adayların tartıldığı terazi milletimizin gönlüdür. O gönüllerde yer bulmak için “Çorum’a hizmet yolculuğunda biz de varız” dedik ve Bismillah diyerek yola çıktık. Hemşehrilerimizin yoğun teveccühü, Genel Merkezimizin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle şehrimize belediye başkan adayı olmak bize nasip oldu. Barışın, kardeşliğin şehri, sahabeler şehri güzel Çorumumuz’a hizmet kapısı açan Rabbime hamd ediyorum. Teveccüh gösteren liderimiz başta olmak üzere tüm dava arkadaşlarıma, Ak gönüllere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

‘ÇORUM’UN UMUTLARINI ISKALAMAYA HAKKIMIZ YOK’
Çorum’un Anadolu’nun orta yerinde coğrafyamızın gözbebeği ve medeniyetlerin beşiği olduğunu kaydeden Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum’un umutlarını ıskalamaya hakkımız yoktur. Türkiye’de şehirlere çağ atlatan Ak Belediyeciliğin ivmesini bozmaya hakkımız yoktur. Bizi bu göreve layık görenlere mahcup olmaya hakkımız yoktur.

Omuzlarımızda taşıdığımız mesuliyetin ağırlığını, emanetin yükünü her zerresiyle yüreğimizde hissediyoruz. İşte bu yüzden dersimize iyi çalıştık. Büyük bir aşk ile, heyecan ile ideal ve vizyon sahibi bir ekiple Çorum’u geleceğe taşıyacak projelerimizi hazırladık. Çorum’u Cumhuriyetimizin 100. yılına en iyi bir şekilde hazırlayacağız ve uygulayacağımız projelerle bölgemizin cazibe merkezi yapacağız. Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk yerel seçimlerinden inşallah alnımızın akıyla çıkacağız” şeklinde kaydetti.

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, konuşmasının devamında Belediye Başkanı seçilmesi haline hayata geçireceği projeleri bir bir açıkladı.


YENİ BİR ŞEHİR KURULACAK
Temeli Selçuklu, ruhu Osmanlı, vizyonu Yeni Türkiye’nin büyük Çorum’u olan yeni bir şehir inşa edeceklerini dile getiren Aşgın, “Kadim şehircilik anlayışımızın bir gereği olarak çevreye duyarlı, insanların, hayvanların, bitkilerin yaşam hakkına saygı duyan, “yaratılanı Yaradan’dan ötürü seven” ve herkesi merhametle kucaklayan bir anlayışın hâkim olduğu yeni bir şehir kuracağız. Geniş yolları, caddeleri, otoparkları, yeşil alanları, spor tesisleri, camileri, kültür ve sanat merkezleri, engelli yaşam alanları gibi her türlü sosyal donatısıyla “Marka Bir Şehir” kuracağız. Türkiye'ye örnek gösterilecek Yeni Şehir Projemizi, Eski Akıncı Kışlası-Atış Alanı ve Erzurum Dede mevkiinde 3 milyon m2’lik bir alanda 8000 konut tesis edeceğiz. 5 adet cami, 15 adet çeşitli büyüklükte park ve yeşil alanı, 4 adet sosyal ve kültürel tesisi ile her türlü sosyal donatıya sahip marka bir şehir inşa edeceğiz” dedi.

 


BİLİM ÜSSÜ, ÇORUMİNİA, AMFİ TİYATRO
Türkiye’nin ikbal ve istikbalinin bilim ve teknoloji alanında ilerlemeye ve uluslararası rekabette söz sahibi olmaya dayandığını çok iyi bildiklerini ifade eden Aşgın, “Dünyada Endüstri 4.0 devriminin hayata geçirildiği günümüzde, gençlerimizi bu alanda teşvik etmek, kendilerini geliştirebilmelerine imkân sağlayabilmek amacıyla bir “Bilim Üssü” kuracağız.  Bilim Üssü Projemizdeki temel hedefimiz, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere bilime ve bilimsel araştırmalara merakı olan hemşehrilerimizin kendi kendine öğrenebilme, teknolojiyi kullanabilme, sosyalleşme, grup içerisinde çalışma yapabilme, sorgulama, eleştirel düşünme yeteneği gibi farklı yetenekler kazandıkları ve geliştirdikleri bir merkez kurarak, geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamaktır. Üssümüzde robotik kodlama, doğa bilimleri, matematik, tasarım, teknoloji, astronomi, uzay ve havacılık atölyeleri yer alacaktır.  Bilim Üssümüzle aynı alanda, ilimizde iz bırakmış medeniyetlerin tarihi mirasını canlandıran bir minyatür park da oluşturacağız. Minyatürlerin yer aldığı alanı sosyal donatılarla zenginleştireceğiz. Yine çocuklar için tesisi çepeçevre dolaşan Minyatür Ekspres bulunduracağız. Türkiye'nin sayılı minyatür parklarından birisi olmasını öngördüğümüz Çoruminia, bölgemizde alanında tek olacak, hem hemşerilerimizin ve misafirlerimizin güzel vakit geçirmelerini sağlayacak hem de şehrimizin turizm potansiyelinin gelişmesine katkı sunacaktır. Belediyecilik anlayışımızda spor, kültür ve sanat faaliyetleri önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda tiyatro, konser, Ramazan ve festival etkinlikleri gibi kültür, sanat faaliyetlerinin icra edebileceği fonksiyonel bir açık hava tiyatro alanı inşa edeceğiz” diye belirtti.

 


KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ
Ara sokaklarından ana arterlerine kadar kültür, sanat ve estetikle yoğrulmuş bir şehir hayal ettiklerini vurgulayan Aşgın, “Bunları yapabilmek ise ancak her türlü kültür ve sanat faaliyetinin gerçekleştirildiği, teşvik edildiği mekânların çoğaltılmasıyla mümkündür. İşte bu sebeplerle şehrimizde büyüklü, küçüklü, ulusal ve uluslararası ölçekte her türlü bilimsel etkinliğin, çeşitli kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılabileceği, bir kongre ve kültür merkezinin inşa edilmesini sağlayacağız. Şehrimizdeki tüm korolar için uygun çalışma alanları, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin rahatlıkla icra edileceği sergi salonları da bu merkez içinde yer bulacaktır. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmalarının daha nezih ortamlarda, güzel imkânlarla sunulması ve sürdürülebilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza da burada alanlar açacağız. 
Günümüz insanının, özellikle de gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanıma ve konfora sahip, üniversite öğrencilerimizin sınav dönemlerinde 24 saat açık bir kütüphaneyi gençlerimizin hizmetine sunacağız. Kitap okumanın, araştırma yapmanın ve ders çalışmanın son derece rahat olduğu, elektronik ortamda her türlü bilimsel veriye kolaylıkla ulaşılabildiği çağdaş, muazzam bir kütüphaneyi de bu merkezimizin içerisinde inşa edeceğiz” dedi.
AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın diğer projeleri hakkında ise şu bilgileri verdi: 

 


PANORAMİK MÜZE
Çorum’a, Türk İslam tarihine ve bütün bir insanlığa mal olmuş maziye şahitlik eden tarihi eserlerin bilişim teknolojilerinin en üst seviyede kullanılarak sergilendiği bir panoramik müze oluşturacağız. Böylece şehrimizin sosyal ve kültürel hayatının zenginleşmesini çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın ve misafirlerimizin hem tarihi ve kültürel konularda bilgilenmesini ve bilinçlenmesini hem de hoşça vakit geçirmelerini sağlamış olacağız.

 


KOÇHİSAR BARAJI İSALE HATTI
Çorum’un içme suyu ihtiyacının karşılanması için hayata geçirilen önemli projelerden olan Koçhisar Barajı’ndan suyu il merkezine ulaştırılacak 52 km’lik isale hattıyla ilgili çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın Çorum programı ile ivme kazanmıştır. Bu önemli proje, bizim dönemimizde tamamlanacaktır. Projede elektrik üretecek bir hidroelektrik santrali de bulunacaktır. İsale hattının tamamlanmasıyla yıllık 12 milyon metreküp su gelecek ve il merkezimizin uzun yıllar içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır.


ENTEGRE İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ
Çeşitli evsel ve endüstriyel amaçlar için kullanılan su kirlenmektedir. Kanalizasyon sistemlerine verilen atık suların 1 litresi 40 ton temiz  suyu kirletebilmektedir. Bu, doğal hayatı, ekolojik sistemi ciddi olarak tehdit eden bir durumdur. Mevcut atık su arıtma tesisimiz yüzde yüze yakın kapasiteyle çalışmaktadır. Çorum’un acilen entegre arıtma tesisine ihtiyacı vardır. Buna ilişkin çevre Bakanlığı nezdindeki girişimleri hızlandırarak ve AB fonlarından istifade ederek azot ve fosfor gideriminin de yapılacağı ileri biyolojik arıtma tesisimizi şehrimize kazandıracağız. 

 


ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİLECEK 
Bu proje kapsamında, şehir çöplüğü yanında kuracağımız sistemlerle;
Depolama alanlarında oluşan ve karbondioksite göre 28 kat daha zararlı olan metan gazının neden olduğu sera gazı etkisinin önüne geçeceğiz. Düzenli depolama sahalarında oluşan çöp gazlarını kurulu enerji üretim tesislerinde yakarak hem değerlendirmiş hem de çevreye zarar vermesini önlemiş olacağız. Bu konuda Avrupa Birliği delegasyonu ile görüşmelere hız vererek en kısa zamanda tesis çalışmalarını başlatmayı planlıyoruz. 


GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULACAK
Dünyanın giderek en büyük sorunu haline gelen enerji ihtiyacını, yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları ile çevreye zarar vermeden karşılamak mümkündür. Bu bağlamda Çorum Belediyemiz tarafından daha önce kurulan rüzgâr enerjisi santraline ilave olarak dönemimizde güneş enerji santralini şehrimize kazandıracağız. Avrupa Birliği hibe fonları, Kalkınma Ajansı ve ilgili bakanlık hibeleriyle kuracağımız tesisimiz, şehrimizin enerji ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sunacaktır.

 


HEDEF; ULAŞILABİLİR ŞEHİR
Bugün Çorum il nüfusumuzun yaklaşık %51’i merkez ilçede yaşamaktadır. Artan nüfus, araç sayısı, sanayi üretimi ve ticari yoğunluk, çarpık kentleşme şehir içi ulaşım sistemlerinde yetersizliğe ve buna bağlı olarak ulaşım problemlerine yol açmaktadır. Dünya ve Türkiye ölçeğinde birçok şehirde görülen ulaşımla ilgili problemlerin Çorum’da da var olduğunu biliyoruz. Bu problemleri çözmek için, Yeşil dalga, akıllı kavşak ve akıllı durak uygulamalarını artıracağız. Bu sayede trafik ışıklarında bekleme süreleri en aza indirilecek, trafik akışının devamlılığı sağlanacaktır. Ana ve yan arterlerde yoğunluk yaşanan otobüs durakları akıllı durağa dönüştürülerek hemşehrilerimizin toplu taşıma imkanlarından daha konforlu faydalanmaları sağlanacaktır. Mor Taksi (Engelli Taksi) uygulaması hayata geçirilecektir. Engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde ulaşımlarının temin edebilmesi için şehrimizin belli noktalarında Mor Taksi uygulamasını başlatacağız. Böylece şehrimiz, engelli vatandaşlarımız için “rahat, güvenli ve konforlu ulaşımın sağlanabildiği bir şehir” hüviyetini pekiştirmiş olacaktır. İnönü Caddesinden Kıbrıs ve Cengiz Topel Caddesi’ne uzanan alanda 30 metrelik yeni bir yol ve imar çalışması yapacağız. 

Biri Karakeçili Mahallesi İnayetullah Camii, diğeri Çepni Mahallesi Tabakhane civarında olmak üzere iki akıllı kapalı otopark inşa edeceğiz. Bu otoparklar ile kent merkezinin otopark problemi önemli ölçüde çözmüş olacağız.    

Kritik noktalarda farklı düzeyde kavşaklar oluşturarak trafiğin sağlıklı akışını sağlayacağız. Bu bağlamda öncelikle İnönü, Akşemseddin ve Fevzi Çakmak Caddelerinin kesiştiği Kışla Kavşağı alt geçidi yapılacak, (battı-çıktı) mevcut ihtiyaçlara göre yeni farklı düzey kavşakların inşasını gündeme alacağız.  Akşemseddin Camii civarına şehrimizin ikinci büyük kent meydanını kazandıracağız.  Akşemseddin Caminin batısında 18.000 metre karelik alan mevcut plana göre meydan olarak işaretlenmiştir. Miting alanı olarak da kullanılması mümkün olan bu meydanın altına, ihtiyaç doğrultusunda yer altı otoparkı planlanabilecektir. 

Yeni İskilip yolu çevre yolu geçişinin proje ihalesi yapıldı. Bu proje kapsamında Akşemseddin Caddesi üzerinden Ulukavak-Buharaevler bölgesine geçişin rahat olabilmesi için çevre yolu bağlantısına farklı düzeyde kavşak yapılmasını sağlayacağız. Karayolları bölge müdürlüğü tarafından yapılacak olan kavşak çalışmasına hem tüm gücümüzle destek olacağız hem de bize ait sorumlulukları ivedilikle yerine getireceğiz. Bu proje sayesinde kısa vadede Osmancık Caddesi üzerindeki trafik yoğunluğunu da rahatlatmış olacağız.  Erzurum Dede civarından Küçük Sanayi Sitesine ulaşımı kolaylaştıracak ve hızlandıracak yeni bir yol açacağız.  Belediyemiz tarafından yapımına başlanan ve tamamlanamayan, Gazi Caddesini Fatih Caddesine bağlayan, Yazıçarşı’yı Ulumezarlık’a bağlayan, Karakeçili’yi Yeni Belediye Binasına bağlayan yolları bir an önce tamamlayacağız. 
 


BİSİKLET KULLANIMI TEŞVİK EDİLECEK
Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin bisiklet çevre dostu olması, sağlıklı yaşama katkı sunması bakımından gelecekte de hayatımızda önemli bir yer tutmaya devam edecektir. Bu bağlamda bisiklet kullanımı günümüzde bütün dünyada teşvik edilmektedir. Bisiklet paylaşım sistemleri ise günümüzde 49 ülkede 500’ün üzerinde metropolde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Biz de şehrimizde bu sistemi hayata geçirerek hem halkımızın ulaşımını rahatlatmış hem sağlıklı yaşamı teşvik etmiş hem de şehrimizin temiz kalmasına bir katkı daha sunmuş olacağız. Bu projemiz kapsamında bisiklet yollarının miktarı artırılacak, bağlantılı hatlar üzerinde bisiklet alma ve bırakma istasyonları oluşturulacak, otobüslerde kullandığımız kartların bir benzeri bisiklet için de kullanılacaktır. Ayrıca bir ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımını teşvik etmek için çeşitli yarışmalar ve etkinlikler de düzenlenecektir.


GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİM KOMPLEKSİ VE YARIŞ PİSTİ
Otomobillerin hayatımıza kattığı konfor, kullanım ihtiyacı olmaktan çıkıp, kimileri için neredeyse bir yaşam tarzı, kimileri için ise bir tutkuya dönüşmüş durumdadır. Özellikle gençlerimizin büyük rağbet gösterdiği otomobil ve motor sporları ile ilgili olarak şehrimizi bölgesinde merkez yapmak için yarış pisti yapacağız. Gençlerimizin hız tutkusunu trafikte yaşaması yerine, her türlü güvenlik önleminin alındığı, sosyal donatı alanları ile zenginleştirildiği, bu hobinin sportif faaliyet kategorisinde yürütülebileceği pistler oluşturacağız. Bununla birlikte bu tesisimizde sürücülük ve ileri sürücülük eğitimi almak isteyen hemşerilerimize de güvenli sürüş eğitimi imkânı sağlayacağız.

 


ÇÖPLÜK ÇARŞISI RESTORASYONU
Biz ata yadigârı olan tarihi ve kültürel mirasımızın korunması, ihya edilerek yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını belediyecilik anlayışımızın bir parçası, aynı zamanda üzerimize yüklenmiş tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bugün Çorum’un turizm gelirlerinden hak ettiği payı alamadığı kanaatini hep birlikte taşıyoruz. Ancak, bu bir sonuçtur. Çorum’un tarihi ve kültürel mirasının ihya edilmesi ve şehir turizmine kazandırılması konusunda neler yaptığımız ya da yapamadığımız asıl üzerinde durmamız gereken husus budur. Çorum’da Osmanlı döneminde 20 civarında çarşı bulunmaktaydı. Bugün bu tarihi çarşılardan elimizde sadece Çöplük Çarşısı kalmıştır.  Biz şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerine bütüncül bir anlayışla yaklaşıyoruz. Bu bağlamda tarihi Çöplük Çarşısı’nı restore ederek yeniden inşa ve ihya edeceğiz. Bu iyileştirme çalışmalarını esnafımızı mağdur etmeden çok hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Çöplük etrafında yapacağımız diğer restorasyon, alt ve üst yapı çalışmalarıyla buranın bir cazibe merkezine dönüşmesini sağlayacağız. 


BEDESTEN YAPILACAK
1580 tarihli bir belgeden Çorum’da bir bedestenin yani kapalı çarşının bulunduğu bilinmektedir. Genellikle değerli malların alınıp satıldığı bu tarihi estetik binalar, bugünkü ticaret merkezleri, borsalar gibi büyük bir öneme sahiptiler. Biz bu projemizle şehrimizle özdeşleşecek, marka değerine katkı sunacak şekilde bu tarihi kapalı çarşıyı yeniden inşa edeceğiz. Böylece şehrimizin merkezini Çorum Müzesi, Çorum Kent Müzesi, Saat Kulesi, Veli Paşa Hanı, Konağı ve Camii, Çöplük Çarşısı, Tarihi Dikiciler Arastası, Paşa Hamamı, Hıdırlık ve Bedesten ile birlikte tarihi siluetine yeniden kavuşturarak şehrimizin hem kültür turizmi hem de ticari potansiyelinin artmasına katkı sunmuş olacağız.  Bu bütüncül, büyük tarihi ihya ve inşa hamlesiyle birlikte esnafımız, şehrimiz, hemşerilerimiz kazanacak, gençlerimiz, çocuklarımız bizatihi gözleriyle görerek, gönülleriyle dokunarak bu tarihi mirasın sahibi dedeleriyle gurur duyacak, zamanla Çorum ulusal ve uluslararası ölçekte tanınan marka bir şehre dönüşecektir.

 


DİKİCİLER ARASTASI RESTORE EDİLECEK
Tarihi Dikiciler Arastasını restore ederek inşa edeceğimiz bedesten ile birlikte buradaki ticari canlılığı artıracağız. Dünyanın en dar sokaklı dükkân arastası olan bu tarihi arasta, şehir merkezinde hedeflediğimiz tarihi, kültürel ve turizm eksenli değişim ve dönüşümün önemli bir parçası olacaktır.

 


HIDIRLIK KÜLLİYESİ
Hıdırlık Mevkiinin Kent Park’a, Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere Millet Bahçesine entegrasyonunu şehrimizin tarihi kültürel dokusunun ve maneviyatının yaşatılması açısından önemli buluyoruz. Bu anlayışla Hıdırlık Mevkiinde bir takım tarihi ve otantik alanların yeniden ihya edilmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Burasını İstanbul’un Eyüp Sultan’ı, Ankara’nın Hacı Bayram’ı, Konya’nın Mevlana’sı, Suluca Karahöyük’ün Hacı Bektaşı Veli’si gibi inanç turizmi açısından da önemli bir merkeze dönüştüreceğiz. Bilindiği üzere Çorum Hıdırlık mevkiinde sahabe efendilerimiz Süheyb-i Rumi, Ubeydi Gazi ve Kerebi Gazi hazretleri medfun bulunmaktadır. Tarihi Hıdırlık Camiinin yanındaki boşlukta Süheyb-i Rumi Zaviyesi bulunmaktaydı. Arşivlerde orijinal resimleri de bulunan bu zaviyeyi aynı yerde yeniden inşa ve ihya ederek bir etnografya müzesine dönüştüreceğiz. Yine bu mevkide gerek Millet Bahçesine gerekse bu manevi iklimi teneffüs etmek amacıyla gelen misafirlerimizin alışveriş yapacağı, Çorum’un yerli ürünlerinin satıldığı otantik dükkânlar ile yine tarihi misyonuna uygun bir şekilde belli saatlerde çorba ikram edilen bir imarethane inşa edeceğiz. İnanıyoruz ki bütün bu yatırımlar ve çalışmalar, şehrimizin tarihi ve kültürel dokusunun ön plana çıkmasına, Çorum’un markalaşmasına ve gönül sultanlarının mekânı tarihi Hıdırlık’ın inanç turizmi açısından da şehrimize büyük katkı sağlamasına vesile olacaktır.

 


KALE RESTORASYONU
Kalemizi restore edeceğiz, çevresini yeşil bir alan ile güzelleştireceğiz. Burasını sosyal ve kültürel yaşam merkezine dönüştürerek, ticaret ve turizmin önemli bir parçası haline getireceğiz. Kalenin etrafını da kentsel dönüşüme tabi tutarak konforlu bir yaşam alanı oluşturacağız.

 


TAŞ BİNA KENT MÜZESİ OLACAK
Cumhuriyetimizin ilk yıllarında sivil bir inisiyatifle kütüphane olarak inşa edilmiş ancak zamanla bu özelliğini kaybederek çeşitli hizmetlerde kullanılmış, 1960 yılından beri de belediye idare binası olan Tarihi Taş Bina’yı Kent Müzesi yaparak milletimizin hizmetine sunacağız.
Kent Müzemiz, Çorum Müzesi, Hıdırlık mevkiinde planladığımız etnografya müzesi ve Panoramik Müze projemiz ile birlikte düşünüldüğünde bir bütünlük arz edecek, şehrimizin tanıtımına, kültür turizminin gelişimine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.  

 


AQUAPARK VE BUTİK YÜZME HAVUZLARI 
Hemşerilerimizi şehir hayatının stresinden, gürültüsünden uzaklaştıracak, hoşça vakit geçirmelerine imkân sunacak bir aquapark inşa edeceğiz. Bu tesisimizde parklar, oyun alanları, yürüme yolları, açık hava spor gereçleri ve kafeteryalar gibi sosyal donatı alanları da bulunacaktır. İnanıyoruz ki bu tesis hemşerilerimiz arasında hem yüzmeye olan ilgiyi artıracak hem de onların sosyal ve kültürel yaşamlarına önemli bir zenginlik katacaktır. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ilimizi ziyareti sırasında girişimlerimiz sonucunda bir butik yüzme havuzu sözü vermiştir. Biz de belediye olarak, yer tahsisi, projelendirme, inşası ve kullanıma açılması için üzerimize düşenleri ivedilikle yerine getireceğiz. İlimize en kısa sürede butik yüzme havuzuna kavuşturacağız. 

 


SEYİR KULESİ YAPILACAK
Çorum’un bütün güzelliğiyle seyredilebileceği, içerisinde teras, restoran ve kafeteryanın yer alacağı Seyir Kulesini şehrimize kazandıracağız. Hemşerilerimizin ve misafirlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri ve ilimizden güzel anılarla ayrılabilecekleri bir mekân oluşturacağız. Seyir Kulesi, zamanla Saat Kulesi gibi Çorum’la özdeşleşecek şehrimizin kimliği ile bütünleşerek ilimizin marka değerine önemli bir katkı sunacaktır.  

 


SPOR PROJELERİ
Çorum'u, spor kenti haline getireceğiz. Yerel, ulusal, uluslararası müsabakalarda ilimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek şampiyonlar yetiştireceğiz. Ayrıca, amatör spor kulüplerimizi geliştirdikleri projelere, başarı oranlarına, gösterdikleri performansa göre desteklemeye devam edeceğiz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ilimizi ziyareti sırasında şehrimize futbol, basketbol ve voleybol sahalarından oluşan 2 semt sahası müjdesi vermiştir. Biz de belediye olarak, yer tahsisi, projelendirme, inşası ve kullanıma açılması için tüm gücümüzle takibini yapacağız. Yine, ihtiyaç olduğunu tespit ettiğimiz mahallelerimizi semt sahalarıyla donatacağız. 

 


TRAP- SKEET SPOR TESİSİ VE ATIŞ POLİGONU 
Atıcılık ve avcılık sporuna ilgi duyan hemşehrilerimizin hem aileleriyle vakit geçirebileceği hem de sporunu yapabilecekleri trap-skeet spor tesisi ve atış poligonu inşa edeceğiz. Bölgemizdeki hiçbir ilde bulunmayan bu tesisi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisli Samsun yolu üzerindeki 53 dönümlük atış alanında Çorum’umuza kazandıracağız. Bu sayede Çorum, ulusal ve uluslararası atıcılık müsabakalarına ev sahipliği yaparak bu alanda bölgenin cazibe merkezi haline gelecektir. 

 


GENÇLİK KAMPLARI
Gençlerimizin doğa ile baş başa kalmaları ve doğa sporları aktivitelerini gerçekleştirmeleri için Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı üzere başta Çatak olmak üzere muhtelif yerlerde Gençlik Kampları kuracağız.

 


REFAKATÇİ MİSAFİRHANESİ
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi şehrimize, ilçelerimize hatta çevre illerden gelen vatandaşlarımıza hizmet veren devasa bir sağlık kuruluşudur. Sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak uzak köy, ilçe veya çevre illerden şehrimize tedavi görmek için gelen hastalarımızın yakınlarını misafir edebileceğimiz bir yer inşa edeceğiz.   Hasta yakınlarını kendi misafirimiz olarak görecek, kapımızı çalanı kapıda bırakmayacağız. 

 


GÜNGÖRMÜŞLER KONAĞI
Bizim tarihi ve kültürel değerlerimiz, inancımız yaşlılarımıza saygı, sevgi, şefkat ve merhamet göstermeyi emreder. Onların duasının geri çevrilmeyeceğini söyler. Onları razı etmenin Allah’ı razı etmek olduğunun altını çizer. İşte bu yüzden ömrünü ailesi ve ülkesi için çalışarak geçirmiş, evlerimizin bereketi ulu çınarlarımızın günlük yaşantıları içerisinde kimseye muhtaç olmadan sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri bir yer inşa edeceğiz. Sabah evinden çıktığında önemsendiği bir yere gitmenin huzurunu onlara yaşatacağız.

 


HOBİ BAHÇELERİ
Hemşerilerimizi, şehir hayatının stres ve gürültüsünden uzaklaştıracak, istedikleri gibi ekip biçebilecekleri, aileleriyle birlikte nitelikli zaman geçirebilecekleri alanlar oluşturacağız. Doğa ile baş başa kalmak isteyen, organik sebze ve meyve yetiştiriciliğinden keyif alan hemşerilerimiz, uygun şartlarda sunacağımız Hobi Bahçelerinden faydalanacaklardır. 

 


HANIMELİ ÇARŞISI
Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini kazanç kapısına dönüştürebilecekleri Hanımeli Çarşısı kuracağız. Hanım kardeşlerimiz, bu sayede ürettiklerini satarak hem ev ekonomisine, hem de istihdama katkı sağlamış olacaklardır.

 


MİLLET KIRAATHANESİ
Müjdesini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği millet kıraathanelerini şehrimize kazandıracağız. Her yaştan insanımız, Millet Kıraathanelerimizden faydalanarak, nitelikli zaman geçirme imkânına kavuşacaktır. Kent Meydanındaki Belediyemize ait tesislerimizden birini Millet Kıraathanesi olarak hizmete açacağız.

 


İSTİHDAMA YÖNELİK İŞ ATÖLYELERİ
İlgili kurum ve kuruluşlarımızla yapacağımız işbirliği protokolleri ile başta gençlerimiz, ev hanımlarımız ve engelli kardeşlerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimize yönelik nitelikli mesleki kurslar ve atölyeler açacağız. Yeteneklerine göre insanlarımızın mesleki eğitim görebilecekleri bu atölyeler istihdam odaklı olup, günümüz ihtiyaçları dikkate alınarak hayata geçirilecektir. 

 


ÇOCUK KÖYÜ PROJESİ
Açık ve kapalı alanları olan, yavrularımızın 4 mevsim güvenle oynayabileceği bir çocuk köyü kuracağız. Bu komplekste geleneksel ve modern oyun alanları oluşturarak, çocuklarımızın ebeveynleriyle birlikte hoş vakit geçirmelerine imkân sağlayacağız. Çocuk Köyü, sokakta oynama, arkadaşlık kurma, paylaşma, sosyalleşme imkânlarının çok azaldığı bir dönemde söz konusu hasletlerin geliştirilebileceği her bakımdan güvenli bir alan olacaktır. Burasını aynı zamanda hem modern hem de geleneksel çocuk oyunları şenliklerinin düzenlendiği, doğayla bütünleşmiş bir oyun ve eğlence merkezine dönüştüreceğiz.

 


ENGELSİZ ŞEHİR PROJELERİ
Engelli kardeşlerimizin istifadesine sunacağımız Mor Taksi uygulaması, engelli araç bakım atölyesi, engelli araç şarj istasyonları, çalışanlarının tamamının engellilerden oluştuğu engelsiz kafe ve engelsiz parklar ile Çorum’u engelsiz bir şehir haline getireceğiz.


KENT KONSEYİ
Kent Konseyini başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere şehrimizin bütün dinamiklerinin yerel karar alma süreçlerine aktif olarak katılabilecekleri, ortak projeler üretebilecekleri bir mekâna, dinamik ve işlevsel bir yapıya büründüreceğiz.

 


HAYVAN DOSTU ŞEHİR
“Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin” diyen bir Peygamberin ümmeti olarak elbette sokak hayvanlarına da duyarsız kalmayacağız. Belediyemizin hayvan rehabilitasyon merkezinin genişletilmesi, veterinerlik hizmetlerinin sahaya yayılması, hayvan ambulansı uygulamasının yaygınlaştırılması ve sokak hayvanlarının bakımı ile ilgilenen ekiplerimizin nicelik ve niteliklerinin artırılmasını sağlayacağız. Bu konuda sivil toplum kuruluşları ile yapılan ortak çalışmaları artıracağız.”

 


‘HEMŞEHRİLERİMİZİN TALEPLERİNİ NOT ETTİK’
Seçim çalışmaları sırasında hemşerilerinin taleplerini, şikâyetlerini, görüş ve önerilerini dinleyip not ettiklerini belirten Aşgın, “Bu talepleri nasıl yerine getirebileceğimizi, sorunlara ne tür çözümler üretebileceğimizi her biri alanında uzman olan proje ekibimizle istişare ettik. Sonuç olarak şehri bütün sosyal katmanlarıyla kuşatacak, marka değerine katkı sunacak, gönüllere dokunacak kapsamlı projeler hazırlayarak karşınıza çıktık. İnşallah bu projeleri şehrimizin bütün dinamikleriyle ele ele vererek gerçekleştireceğiz. Yine hemşerilerimizden gelen talepler doğrultusunda aldığımız bazı önemli kararları birer taahhüt olarak buradan ifade etmek istiyorum.

Su faturalarının yüksekliği noktasında gelen şikâyetlere kayıtsız kalmayacağız. İnşallah bu konuda bir iyileştirme yapacağız. Küçük Sanayi Sitemizin mescit talebini ivedilikle yerine getireceğiz.  Küçük Sanayi Sitemizde oluşabilecek yangınlara ve afetlere karşı itfaiyemize bağlı bir acil müdahale birimi kuracağız. Belediye hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı, hizmeti halkımızın ayağına götürmeyi bir ilke olarak benimsiyor, sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz. Bu nedenle, Mahalle Kültür Merkezlerimiz aynı zamanda su faturası, kartlı su sayaç dolum işlemleri, emlak vergisi gibi belediyemize yapılacak ödemeler için birer ödeme noktası olarak da hizmet verecektir. Yeni Çorumspor’umuza yasal imkânlar çerçevesinde her türlü desteği vereceğiz. Toplu ulaşımla ilgili problemleri biliyoruz. Göreve geldiğimizde ilk olarak ele alacağımız konulardan birisi bu problemlerin çözümü olacaktır. Aile Eğitim Merkezini, Kadın Kültür Merkezlerimizin bir birimi olmaktan çıkarıp müstakil bir merkeze dönüştüreceğiz. Burada aile ile ilgili her türlü eğitim ve danışmanlık hizmetlerini vereceğiz. Projelerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI TANITILDI

Programın sonunda ise 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’den Belediye Meclisi Üyesi adayı olan isimler tek tek sahneye çağrılarak tanıtıldı. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.