AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yıllardan beri Çorum'un ve Çorumlu’nun özlemi haline gelen Kültür ve Kongre Merkezini en kısa sürede şehre kazandıracaklarını söyledi. 
Kütüphane Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Çorum'un kültür, sanat ve edebiyat hayatının çok canlı olmasına rağmen, içerisinde kütüphanenin de yer aldığı Çorum'a yakışır bir kültür ve kongre merkezinin eksikliğini her daim hissettiklerini vurgulayan Aşgın, çok amaçlı salonların da yer aldığı kültür ve kongre merkezinin yapımına hemen başlayacaklarını söyledi. 

Bir şehirdeki kültür ve sanat hayatının o şehrin kalitesini, orada yaşayan toplumun entelektüel seviyesini ortaya koyduğunu dile getiren AK Parti Belediye Başkan Adayı Aşgın, "Ara sokaklarından ana arterlerine kadar kültür, sanat ve estetikle yoğrulmuş bir şehir hayal ediyoruz. İşte bu sebeplerle şehrimizde büyüklü, küçüklü, ulusal ve uluslararası ölçekte her türlü bilimsel etkinliğin, çeşitli kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılabileceği, bir kongre ve kültür merkezinin inşa edilmesini sağlayacağız. Şehrimizdeki tüm korolar için uygun çalışma alanları, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin rahatlıkla icra edileceği sergi salonları da bu merkez içinde yer bulacaktır. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmalarının daha nezih ortamlarda, güzel imkânlarla sunulması ve sürdürülebilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza da burada alanlar açacağız.” dedi. 
 

‘24 SAAT AÇIK BİR KÜTÜPHANE İNŞA EDECEĞİZ’
Çorum’da teknik araç ve gereçlerle donatılmış bir kütüphanenin de eksikliğinin hissedildiğini ifade eden Aşgın, "Günümüz insanının, özellikle de gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanıma ve konfora sahip, üniversite öğrencilerimizin sınav dönemlerinde 24 saat açık bir kütüphaneyi gençlerimizin hizmetine sunacağız. Kitap okumanın, araştırma yapmanın ve ders çalışmanın son derece rahat olduğu, elektronik ortamda her türlü bilimsel veriye kolaylıkla ulaşılabildiği çağdaş, muazzam bir kütüphaneyi de kültür ve kongre merkezimizin içerisinde inşa edeceğiz." dedi.