AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, engelli vatandaşların hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmasının, hem sosyal devlet anlayışı, hem de vicdani sorumluluğun bir gereği olduğu kadar, sorunlarına çözüm üretmek, insanlık borcunun yanı sıra çağdaş toplum olmanın en önemli gereklerinden olduğunu söyledi.
Milletvekili Ceylan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Engelli olmanın asla bir kusur olmadığını, asıl kusurun, onları göz ardı etmek ve yok saymak olduğunu vurgulayan Ceylan, "Sadece bir gün değil, her zaman engelli vatandaşları hatırlatacak ve onların yaşamını kolaylaştıracak hizmetleri sunmak sosyal devletin en temel görevidir" diyerek açıklamasının devamında şunları dile getirdi;
"Devletimiz ve hükumetimiz sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak, engelli vatandaşlarımıza eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetleri sunmakta, bu kapsamda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Engelli olmak asla bir kusur değildir. Asıl kusur, onları göz ardı etmek ve yok saymaktır. Unutulmamalı ki her insan bir gün engelli bir vatandaş olma potansiyeline sahiptir. 
Bu anlayış içinde AK Parti olarak 16 yıllık iktidarlarımız döneminde siyaset esasımız her zaman insan odaklı olmuştur. Yasal düzenlemelerin yanı sıra engelli vatandaşlarımızın günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelmeleri için tüm imkânlar seferber edilmiş, edilmeye de devam etmektedir.” 

Editör: Haber Merkezi