Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, acil tıp teknisyenlerinin (ATT) sorunlarını, Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi.

Yedekçi, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile birlikte Acil Tıp Teknisyenleri Haftası dolayısıyla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli acil tıp teknisyenlerini ziyaret etti.

Burada ATT'lerin haftasını kutlayarak karanfil dağıtan Yedekçi, tedavileri süren hastalara da şifa dileklerini iletti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Yedekçi, ATT'lerin bazı sıkıntılarının olduğunu belirterek, bu sıkıntıları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacaklarını söyledi.

Uzun bir eğitim sürecinin ardından göreve başlayan ATT'lerin önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Yedekçi, "Ancak ATT'lerin işini, bir takım sertifikalar alan kişilere de yaptırılıyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Bu ve buna benzer sıkıntıları dinlemek için Acil Tıp Teknisyenleri Haftasında ATT'lerimizi ziyarete geldik. Ziyaretimizde vakıf olduğumuz bu ve buna benzer sıkıntıları Meclis gündemine getireceğiz." dedi.

Yedekçi ve beraberindekiler son olarak 112 Acil Komuta Merkezini ziyaret etti. (AA)

Editör: Haber Merkezi