FATİH AKBAŞ

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un birlik ve beraberliğini yakalamış bir il olduğunu ve bu toprakları hep birlikte Çorum yaptıklarını belirterek, “Bu şehri dedelerimiz bizlere emanet ettiler. Biz “birlik olacağız demiyoruz” çünki zaten bir ve beraberiz. Biz bu birlik ve beraberliğimizi gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz” dedi.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya gelen ve sözlerine “10 Ocak Gazeteciler Günü”nü tebrik ederek başlayan Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Allah her bir arkadaşımıza işlerinde kolaylıklar nasip etsin. Ülkemizde ve şehrimizde basın tarihine adını yazdırmış, bugün aramızdan ayrılan, vefat eden bütün basın mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Vefat eden basın mensuplarımızı, hayırla yâd ediyorum. Gazetecilik mesleğini icra etmiş ve bugün de etmekte olan basın mensuplarımıza, uzun ve hayırlı bir ömür temenni ediyorum” şeklinde kaydetti.

‘TARİHİMİZDE GAZETECİLİĞİN ÖNEMİ BÜYÜK’

Gazeteciliğe, gazetecilik mesleğinde emek verenlere tahsis edilmiş önemli günler olduğunu ve bu günlerde, yıl boyu dünyada, ülke, şehirde olup bitenlerden haberdar olunmasını sağlayan haber kaynağı olan basın mensuplarının yaşadığı sorunlara, çalışma koşullarına dair gündemlerin oluştuğunu ifade eden Aşgın, “Gazetecilerimizle, basın mensuplarımızla bir araya geliniyor, hal hatır soruluyor, mesleğin saygınlığının gerektirdiği faaliyetler yapılıyor. Dünyanın her yeri için muhtemelen öyledir ama bizim tarihimizde, özellikle son 2 yüzyılımızda gazeteciliğin çok daha farklı ve fazla önemi var. 1830’lu yıllardan beri basın, bilgi paylaşımının, halkı bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli vasıtalarından biri oldu” diye belirtti.

ANADOLU'NUN DÜŞMAN İŞGALİNE KARŞI DİRENİŞİNİN YÜREKLİ SESİ

Türk basınının, özellikle de mahalli basının, milli mücadele yıllarında, milli birlik ve beraberliğin sağlanması yönünde görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini vurgulayan Aşgın, “Anadolu'nun düşman işgaline karşı direnişinin yürekli sesi oldu. Kurtuluş savaşı yıllarında bu milletin varlık mücadelesinde kahramanlarının destanını yazdı. Merhum Mehmet Akifler, Hasan Tahsinler; onların ortaya koyduğu mücadele İstiklal Harbinde bu milletin sesi oldular.  Yine sonraki yıllarda, en son da 15 Temmuz’da basının, vatanını, milletini, bulunduğu şehri düşünen gazetecilerin, basın mensuplarının ne büyük vazife ifa ettiğini biliyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir basın mensubunu telefonla arayarak halkı ülkesine ve demokrasiye sahip çıkmaları için sokağa davet etti.

Eğer bu olmasaydı bugün buralarda olmazdık. 50-100 yıl sonra 15 Temmuz darbesinin bertaraf edilmesinde basının ne kadar önemli olduğu konuşulacak” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIN GÖREN GÖZÜ

“Doğru ve tarafsız habercilik ilkesi ile vatanın ve milletin menfaatleri doğrultusunda haber yapmak bu mesleğin asıl görevi ve sorumluluğudur” diyerek sözlerine devam eden AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Sizler, çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Bir manada vatandaşların gören gözüsünüz.

Bugün dünyanın her noktasından, yaşananlardan bir şekilde haberdar oluyorsak bu basın mensuplarımız sayesinde oluyor. Gazeteler, haber dergileri, internet haberciliği… Bunların hepsi, insanlarımızın haber alma hakkının karşılayan mecralar. Dünyada, ülkemizde, şehrimizde kültür, sosyal, ekonomik gelişmelerle ilgili vatandaşlarımıza bilgi akışı sağlıyor. Bir anlamda bakış açımızın şekillenmesinde önemli bir görevi sürdürüyorlar.  Bu sorumluluğu hakkıyla yerine getiren, bulunduğu topluma, şehre karşı sorumluluk hissiyle hareket eden gazeteci arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

 ‘HEDEFİMİZ BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ GELECEK NESİLLERE TAŞIMAK’

Çorum’un birlik ve beraberliğini yakalamış bir il olduğunu ve bu toprakları hep birlikte Çorum yaptıklarını kaydederek sözlerine devam eden Aşgın, “Bu şehri dedelerimiz bizlere emanet ettiler. Biz “birlik olacağız demiyoruz” çünki zaten bir ve beraberiz. Biz bu birlik ve beraberliğimizi gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz. Allah nasip ederde Belediye Başkanı seçilirsem, Belediyeyi aldığımız noktadan daha iyi yerlere götürmek için çalışacağız. Bu şehrin tüm kalbinde yer almak istiyoruz. 270 bin kişinin gönlünü almayı hedefliyoruz. “Şehrimizi birlikte yönetelim” demiştik. Bize yol gösteren, iyi niyetle şehrimiz için, insanlarımız için gayret gösteren, çalışan herkesle ve her kesimle olduğu gibi gazeteci arkadaşlarımızla da birlikte kol kola çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.