RECEP MEBET

Bekir Aksoy İlkokulu, depreme dayanıklılık testini geçemediği için eğitim sezonu başında tahliye edilmişti.

Buharaevler Mahallesi Manas Parkı yanındaki mevcut binasının yıkılarak yeniden yapılması kararlaştırılan okul, Asya Kent yanında inşaası tamamlanan 16 derslikli ek binaya nakledilmişti.

İKİLİ ÖĞRETİM ÇİLESİ

Çorum genelinde tekli eğitime geçilmesine rağmen bina yetersizliği nedeniyle 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda da ikili öğretim görmek zorunda kalan öğrenciler, yeniden yapılması planlanan okullarına kavuşacakları günü bekliyorlar.

Sabah gün doğmadan ders başı yapılan okulda öğlenci öğrencilerin ise hava karardıktan sonra eve dönmek durumunda kaldığına dikkat çeken veliler, eski okulun yıkılarak bir an önce yeni bina inşaasına başlanmasını istediler.

VALİ ve MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Bekir Aksoy İlkokulu’nun, 1400’e yakın öğrenci mevcuduyla Buharaevler’in en büyük okullarından biri olduğuna işaret eden veliler, Vali Mustafa Çiftçi ve Çorum Milletvekilleri’ne seslenerek bir an önce harekete geçilmesini talep ettiler.

Özel İdare imkanları ile 24 derslikli olarak yapılması planlanan yeni binanın takipçisi olduğunu belirten Buharaevler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Erdoğan da yetkililerden acilen çözüm beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi