M.BURAK YALÇIN
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu hakkında sosyal medyada yaptığı bir paylaşımdan dolayı dün suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, parti yöneticileri ile birlikte Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu hakkında sosyal medyada yaptığı bir paylaşımdan dolayı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu” işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu sonrasında adliye önünde CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Milletvekili Kavuncu’nun 5 gün önce CHP’nin adını kullanarak bir paylaşım yaptığını belirterek, bu yüzden suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Kavuncu’nun paylaşımı hala kaldırmadığını ifade eden Tahtasız, “Toplumu ayrıştırıcı, kin ve nefret tohumları ekmek isteyen anlayışın son geldiği noktayı görmekteyiz. Kavuncu, sıradan bir kişi değil bir milletvekilidir. Türkiye'miz farklı inanç, farklı siyasi kanaatten 84 milyon insanın karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde kardeşçe ve barışça bir ülkedir. Söyledikleri sözler ise toplumu bölme ve buradan siyasi çıkar elde edebilme amacının ürünüdür. Kavuncu’ya yaptığı bu paylaşımından dolayı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu” işlediğini düşünerek kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Basın açıklamasına İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı da katıldı.