CHP Çorum Belediye Meclis Üyesi Tuncay Yılmaz, aydınlatma direğine parti flaması asarken akıma kapılan belediye işçisi ve olayla ilgili yetkililere 5 soru yöneltti.


Yılmaz’a acil şifalar dileyerek, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni eden Yılmaz’ın soruları şöyle:
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaşanan talihsiz olayda, kamuoyu ve hemşerilerimiz adına şu soruları sormak en temel görevimizdir:
Bu talihsiz olayda yaralanan şahıs, Belediyede çalışmakta mıdır? Şayet Çorum Belediyesinde çalışıyorsa, üst amirlerin emir ve talimatları doğrultusunda mı orada çalışmaktadır?


Bayraklama çalışması yapan araç Çorum Belediyesi’ne mi aittir? Aitse diğer siyasi partilere de ihtiyaç halinde tahsis ediliyor mu? 
Bayraklama çalışması yapılmadan önce ve yapılırken Çorum YEDAŞ'a yazılı ya da sözlü olarak elektrik kapatma ve önlem alınması konusunda bilgi verilmiş midir? 


Bu talihsiz kaza sonrasında Çorum Belediyesi bir inceleme ya da soruşturma başlattı mı? Soruşturma ve inceleme başlatıldıysa bu konuyla alakalı sonuç kamuoyuna bilgilendirme olarak sunulmuş mudur? 


Bu kazayla alakalı olarak Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış mıdır? Şayet soruşturma başlatılmışsa yapılan işlem ve sonuç nedir? Cumhuriyet Halk Partisi ve Çorum kamuoyu, sorduğumuz soruların yanıtını en kısa sürede beklemekteyiz.” (Haber Merkezi)