M.BURAK YALÇIN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, “OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz” sloganıyla bir saatlik oturma eylemi yaptı.

Bugün Saat Kulesi önünde gerçekleşen eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve çok sayıda partili katıldı.

Eylemde konuşma yapan CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Türkiye’nin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini hatırlatarak, OHAL’in insan haklarını ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın aracı olduğunu iddia etti.

İktidarın OHAL’i muhaliflere karşı bir sopa olarak kullandığını belirten Suludere, “OHAL giderek bu sınırlarını bile aşmış sağcı-solcu, muhafazakar-sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır.” dedi.

Suludere, konuşmasına şöyle devam etti: “OHAL, 10 Ekim’de katledilen çocuklarını anmak isteyen anne ve babalara sıkılan biber gazıdır. OHAL, ekmeğinin peşindeki tütün üreticisine vurulan coptur. OHAL, Ahmet Şık başta olmak üzere hayatını FETÖ ile mücadeleye adamış gazetecileri zindanlara attırmaktır. OHAL, işçi görevlerini ertelemek, grev çadırlarına müdahale etmektir. OHAL, Ankara Kızılay’da İnsan Hakları Anıtı’nı gözaltına almaktır. OHAL, on binlerce taşeron işçiye haksız bir şekilde kadro dışı bırakmaktır. OHAL, milli iradeyi yok sayarak, belediye başkanlarını görevden uzaklaştırmak, belediyelere kayyım atamaktır. OHAL, doların 4 TL’yi, avronun 5 TL’yi aşmasıdır. Türk Lirası’nın kaybettiği değerdir. OHAL, satılan şeker fabrikası, açlık sınırı altındaki asgari ücret artan enflasyondur.

Bizim talebimiz kesindir. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL’e derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden, çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz.”

Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemine devam eden CHP'liler daha sonra sessiz bir şekilde alandan ayrılarak eylemi sonlandırdılar.

Editör: Haber Merkezi