Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Kubatoğlu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Özgür Özden Yalçın ve 13 İlçe Ziraat Odası Başkanları katıldı.


Geçtiğimiz günlerde Valilik de yapılan toplantıda görüşülen konular tekrar masaya yatırılarak sertifikalı tohum kullanımının ve üretiminin yaygınlaştırılması, hayvansal atıkların tarım arazilerinde değerlendirilmesi gibi konular hakkında yapılacak çalışmaların konuşulduğu toplantıda konuşan ve danelik ve silajlık mısır konusunda Çorum’un geç kaldığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, mısır üretiminin durumu hakkında bilgi vererek alternatif olarak mısır ekiminin yaygınlaştırılması için Ziraat Odaları’nın aktif rol oynaması gerektiğini söyledi.


Ziraat Odaları ve üretici birlikleri adına Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına, Sertifikalı Tohum Üretiminin arttırılması ve İlçeler için önemli olan tarımsal ve hayvansal ürünlerin işlenmesi ve depolanmasına yönelik Ziraat Odaları’nın, üretici birlikleri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün işbirliğinde projeler hazırlanmasına karar verildi. Hayvansal atıkların tarım arazilerinde kullanımına yönelik olarak proje hazırlıklarının tamamlanıp İl Özel İdaresine gönderildiği ifade edildi. 


Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise artık Çorum’da büyük projeler hazırlayarak tüm kesimleri etkileyecek ilerlemeler yapmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca çiftçi örgütlerini desteklediklerini ve desteklerinin artacağına değinen Ceylan, tarımsal anlamda oda ve birliklerin Çorum tarımında önemli bir yeri olduğunu, oda ve birlik başkanlarının da taşın altına elini koyarak gece gündüz demeden çalışmaları gerektiğini söyledi. 


Ceylan, hedefin ürün çeşitliliği ile birim alandan daha fazla ürün alınması ve kalitenin artması gerektiğini kaydetti. 
Artık eski usul ile yapılan tarımın yerine çiftçilerin modern yöntemlerle birlikte ihracata yönelik ürün üretebilir duruma gelmesi gerektiğini ifade eden Ceylan, bunun içinde çiftçilere ulaşarak onlara tarımdaki yenilikleri anlatmak için, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önderliğinde oda ve birliklerinde bu konuda çalışarak tarım sektöründeki yediden yetmişe herkesin eğitilmesi gerektiğini kaydetti. Ceylan, Çorum tarımının ülke genelinde söz sahibi olabilmesi için kendi üzerine düşen konularda da her zaman çalışmaya hazır olduğunun sözünü verdi.