AK Parti Çorum Milletvekili, MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum'un çehresini değiştirecek olan Arasta Restorasyon Projesi'nde muvafakat imzalarının alınmaya başlandığını söyledi. 

Çöplük Çarşısı olarak da bilinen tarihi Ayakkabıcılar Arastası ile ilgili hazırlanan Arasta Sağlıklaştırma projesinde sona doğru yaklaşıldı. Çorum'un prestijini artıracak olan projede, işyeri sahiplerinin muvafakat imzaları alınmaya başlandı.

Proje hakkında bilgi veren AK Parti Çorum Milletvekili, MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Arasta’da bulunan mülk sahiplerinden, röleve çalışmaları için muvafakat imzalarının alınmaya başlandığını bildirdi. 


Milletvekili Ceylan, "Çöplük Restorasyon Projesi için ilk adımlar atılmış durumda. Yaklaşık 450 civarında olan mülk sahiplerinden, röleve çalışmaları için muvafakat imzaları alınmaya başlamıştır. İşyeri sahiplerimizden alınan bu muvafakatların ardından proje ve onay aşamasına geçilecektir. Son aşama olarak da ihaleye kısa bir süre içerisinde çıkılacaktır" diye konuştu.

Arasta Sağlıklaştırma Projesi'nin şehircilik anlamında Çorum'u kentsel dönüşümde ileri seviyeye taşıyacağını, turizme ve esnafı destekleyecek tarihi bir proje olduğunu vurgulayan Ceylan, "Bu proje esnafımıza bir maliyet getirmeyecektir. OKA, Belediyemiz ve Özel İdaremizin kaynaklarıyla finanse edilecektir. Çorum'umuz bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, tarihi özelliklerini koruyan ve turizm açısından da nemli katkılar sağlayacak başarılı bir projeye kavuşacaktır" dedi.

Milletvekili Ceylan son olarak 'Arasta Restorasyon Projesi'ne destek veren esnaflara teşekkür ederek, "Bu projeyi hayata geçirmemizde bizlere yardımcı olan esnafımıza teşekkür ediyorum. Bu proje ile Çorum Arastası ile de anılan bir il olacaktır" dedi. 

Editör: Haber Merkezi