M.BURAK YALÇIN

Seçim çalışmaları kapsamında Çorum’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Çorum’da iddialı olduklarını vurgulayarak, “Ne Çorum bizden ne de biz Çorum’dan vazgeçeriz. Çorum’un makus talihini iyileştirme noktasında katkımız olursa ne mutlu bize” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Çorum ziyaretinde ilk olarak MHP’nin Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

‘KALİTELİ BİR ADAYIMIZ VAR’

MHP olarak Çorum’da iddialı olduklarını ve kaliteli bir adaylarının olduğunu belirten Kamil Aydın, “MHP zaten Çorum’da olmazsa olmazdır. Çorum her zaman MHP’nin merkezinde bulunan, emeği bulunan, MHP’nin sesi soluğu olan bir şehrimiz. Ne Çorum bizden ne de biz Çorum’dan vazgeçeriz. Çorum’un makus talihini iyileştirme noktasında katkımız olursa ne mutlu bize” dedi.

‘ÖNCELİĞİMİZ ÜLKEMİZİN BEKASI’

Önceliklerinin ülkenin birliği, beraberliği ve bekası olduğunu ifade eden Aydın, millet ittifakını da eleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bizim önceliğimiz bu ülkenin birliğidir, beraberliğidir, bekasıdır. PKK’nın sesinin soluğunun kesildiği bir süreçte PKK’ya kravat takarak, resmi elbise içerisine sokarak şehirlere taşıma projesinin oyununu bozmak istiyoruz. Buna dün de zillet diyorduk, bugün de zillet diyeceğiz, yarında diyeceğiz. Hiçbir ortak yönü olmayan dört farklı benzemezin bir araya gelmesini anlamış değiliz. Cumhur ittifakının duruşu ve merkezine koyduğu temel ilkeler bellidir. Devleti Ali’nin varlığıdır, ebet müddet varoluşudur. İç ve dış güçlere karşı taviz vermemek vardır. Vatanın bölünmemesi vardır. Bu milletin azim ve kararlılığı onlara hiçbir yerde fırsat vermeyecektir. Metropol kentlere terörü taşıyamayacaklar. Biz bu ittifak ruhuna da halel gelmesin istiyoruz. Genel prensibimiz budur. Birbirimize olan farklılık prensibimizi bozmadan, bir demokratik şölen içerisinde yarışımızı sürdüreceğiz.”

‘AVRUPA’DA EN GÜÇLÜ SİYASİ YAPIYA SAHİBİZ’

Avusturya’da “aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele” gerekçesiyle aralarında "Bozkurt" sembolünün de bulunduğu çeşitli gruplara ait işaret ve sembollerin kamuya açık yerlerde kullanımını yasaklayan yasa ile ilgili de kendisine yöneltilen bir soruya cevap veren Aydın, “Bu yeni olan bir şey değil. Yeni uygulama konulması düşünülüyor. Gerek gençlik teşkilatları gerek parti üzerinden federasyon olarak Avrupa’da en güçlü siyasi yapıya sahibiz. PKK’lı teröristler Avrupa Karma Parlamentosu’nun Strazburg’daki binasını bastılar. Cam, çerçeve kırdılar yıktılar. Aslında burada Avrupa’nın Türkiye’ye karşı çok ciddi iki yüzlülüğünü, çifte standardını net bir şekilde görüyoruz. Federasyon başkanımız Cemal Çetin, bunun hukuki kovuşturmasını, takibini yapacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Aydın ve beraberindeki heyet Ayakkabıcılar Arastası esnafını ziyaret ederek, MHP’nin adayı Kenan Şahin’e destek istedi.

Aydın’a esnaf ziyaretinde MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü ve partililer eşlik etti.