FATİH BATTAR
Buharaevler Mahalle Danışma Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un son 16 yılda AK Parti Belediyeciliği ile çok iyi yerlere geldiğini belirterek, 31 Mart’tan sonra güzel hizmetlerle Çorum’u yeniden şaha kaldıracaklarını söyledi.
AK Parti’nin belediyecilik tarihi yazan parti olduğunu belirten Aşgın; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden sonra Türkiye belediyecilikte çağ atladı. Bu nedenle AK Parti demek güçlü belediye demek. Çorum 16 yılda AK Parti belediyeciliği ile çok iyi yerlere geldi. 16 yılda geçmiş belediye başkanlarımız Çorum’a çok güzel eserler bıraktı. Çok güzel hizmetlere imza attılar. 31 Mart’tan sonra biz bu seviyeyi daha yukarıya çıkarmak için çok çalışacağız. Çorum’u hizmetlerle tekrar şaha kaldıracağız.” diye konuştu

 

‘BUHARA’DAKİ OY ORANIMIZ YETERLİ DEĞİL’
Çorum’da en çok hizmet yapılan mahallerden birinin Buharaevler mahallesi olmasına rağmen son seçimde AK Parti’nin Buharaevler mahallesinden %65 oy almasını az olarak değerlendiren Aşgın; “Buhara AK Parti belediyeciliğinde çok muazzam hizmetler almış bir mahallemiz. Bir çok ilde Buhara Kültür Merkezi gibi merkez yok. Buhara bu konuda gerçekten çok şanslı. Bunu yapan AK Parti belediyesi. Buhara’ya bu güzel hizmetleri kazandıranlara teşekkür ederiz. Buhara’ya çok güzel hizmetler yapıldı ama bu kadar çok hizmetin yapıldığı bir mahallede AK Parti’nin %65 alması yeterli değil. 26 bin nüfusu ve 17 bin seçmeni var. 2014 seçimlerinde  %65 oy aldık. Bu kadar çok hizmetin yapıldığı bir mahallede AK Parti’nin %65 alması yeterli değil. Ulukavak ve Gülabibey bu kadar hizmet almadığı halde %85 oranında destek verirken, Buhara en çok hizmet alan mahallemiz %65 destek veriyor. Bu güçlü desteğe teşekkür ediyorum ama yeterli değil. Buhara’da güçlü çalışmamız lazım. %65 oy yakışmıyor. Bu seçimden en az 13 bin oy bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

Editör: Haber Merkezi