RECEP MEBET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Karaca, “Hemşehrilerimizin talepleri doğrutusunda Çorum’un hayallerini gerçeğe dönüştüreceğiz” dedi.

Beraberindeki heyetle dün gazetemizi ziyaret eden Mehmet Karaca, demiryolundan havaalanına, kültürden turizme, ulaşımdan sanayiye kadar farklı alanlardaki hedeflerini anlattı.

İsa Şahin, Ahmet Cihat Yıldız ve Yunus Emre Şener’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Karaca, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’nin Türkiye ve Çorum açısından hayırlara vesile olmasını diledi.

‘ÇORUM HAVAALANINA KAVUŞACAK’

ÇESİAD Başkanlığı yaptığı dönemde Çorum’un havaalanı talebini her platforma dile getirdiğini ve bu hususta ciddi bir çalışma yürüttüğünü anlatan Karaca, “Çorum eski Valisi Ahmet Kara ile birlikte konuyu Cumhurbaşkanı ve ilgili Bakanlar’a ilettik. Ancak o dönemki milletvekillerinin bu girişime sıcak bakmayıp sahip çıkmaması nedeniyle proje tekrar rafa kaldırıldı” dedi.

Sivil toplum kuruluşu başkanlığı yapmış bir isim olarak Çorum’un talep ve ihtiyaçlarına vakıf olduğunu belirten Karaca, “Anadolu’nun en eski medeniyet merkezlerinden biri olan Çorum ne yazık ki ulaşım ve nakliye açısından dezavantajlı bir konumda” değerlendirmesinde bulundu.

“Çorum’u kültür ve turizm kenti yapma konusunda kararlıyız” diyen Karaca, 1993 yılında yapımına başlanan ancak yarım kalan havaalanını uluslararası uçuşlara uygun şekilde düzenleyerek tamamlayacaklarını söyledi.

MHP Milletvekili Adayı Karaca, “Çorumlu hemşehrilerimiz uçağı artık sadece havada görmeyecek kendi havaalanında görüp binecek” diye konuştu.

Havaalanı meselesini lafta bırakmayıp hayata geçirme konusunda kararlı bir şekilde çalışacağını vurgulayan Karaca, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Çorum Uluslararası Havaalanı ruhsatını alıp yıllardır süren özleme son vereceğiz. Vatandaşın problemleriyle bire bir ilgilenen bir vekil olacağım ve halkın taleplerini daha kolay bir şekilde iletmesi için Çorum’da iletişim bürosu açacağım.”

Editör: Haber Merkezi