Milliyetçi Hareket Partisi 27.Dönem Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, Cumhur İttifakının, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinden beslendiğini, Türk milletinin haslet ve haysiyetinden feyz aldığını belirtti.

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Milletvekili Adayı M. Akif Aras, Üçtutlar Mahallesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti. Osmancık 1. Sokak ve Alaybey Sokağı gezener esnaflara hayırlı işler dileyen Aras, esnaflara Cumhur ittifakını anlatırken, seçimlerde destek istedi.

Yapılan açıklamaya göre, İl Başkanı Arslan Kaynar’ın da yer aldığı ziyaretler sırasında açıklamalarda bulunan Aras, Cumhur İttifakının Türk ve Türkiye düşmanlarının korkulu rüyası olarak tarihin en stratejik ve isabetli kararlarından birisi olarak milli vicdanlarda cevap bulduğunu ifade etti.

‘ZALİMLRE KARŞI İTTİFAK’

İttifak yerine ihtilaf diyenlerin, imana dudak büküp ihanete el sallayanların, cumhur yerine curcuna, cumhur yerine cümbüş, yükseklik yerine çukurluğu tercih edenlerin, elbette milli iradenin ne dediğini anlayamayacağını kaydeden Aras, cumhurun ittifak ruhunun amaç ve kapsamını göremeyeceklerini, görseler de hazmedemeyeceklerini dile getirdi.

Cumhur İttifakının, 7 Ağustos Yenikapı ruhundan ilham ve duruşunu aldığına vurgu yapan Aras, “Cumhur İttifakı bizzat cumhurun ta kendisidir, Cumhuriyet’in kader çizgisidir” dedi.

Aras, “Zalimlere karşı ittifak diyoruz. Teröristlere karşı ittifak diyoruz. Hainlere karşı ittifak diyoruz. Küresel saldırı ve komplolara karşı ittifakla hareket ediyoruz. Kim ki, Cumhur İttifakı’nı dinamitlemeye kalkışırsa, kim ki Cumhur İttifakı’na vade biçip çürütmeye çalışırsa, biliniz ki, Türkiye’nin mahvına hizmet eden saat ayarlı alçaktır.

Cumhur İttifakı, millidir, yerlidir, cesurdur, dik duruşludur, sabırdır, akıldır, sorumluluktur.

Bu kavramlara yabancılık çekenler ne ittifakı ne de cumhuru bilirler. Türkiye’nin prangalarını sökecek kuvvet, engelleri birer birer yıkacak kudret cumhurun müttefiklik anlayışıdır” açıklamasında bulundu.

Erdoğan seçilirse dolar 10 lira olur diyenleri ekonomik teröristler olarak niteleyen Aras, “Malum çevre ve şahıslar, ihanete kafa yormazlar, ittifakla uğraşırlar. Ağır güvenlik ve beka sorunlarını mesele yapmazlar, cumhurun kararına leke sürmeye kalkarlar. Bunlar ki, “Sayın Erdoğan bir daha seçilirse dolar 10 lira olur” diyen ekonomik teröristlere, onların siyaset, akademi, sivil toplum kuruluşlarına yuvalanmış işbirlikçilerine ses çıkarmazlar. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın Erdoğan kazanırsa dolar 10 lira olur diyen müstevlilerin uzman kisveli yorumcularına, inşallah Türk milleti 24 Haziran’da kabusu yaşatacaktır. Bu kervana, ne yazık ki, CHP’nin adayı İnce’de eklenmiştir. İnce’nin sözde Kürt sorununda hiçbir kırmızıçizgisi yokmuş. Önce vatan değil, önce adaletmiş” dedi.

Kırmızı çizgisi olmayan bir gafilin Cumhurbaşkanı adayı olması bile zül olarak gören MHP Milletvekili Adayı Aras, “Terörle mücadelede adından takdirle bahsettiren şerefli bir Türk komutanının apoletlerini sökeceğim diyor. Nasılsa söküp takmaya alışmış. Kalbinde ve kafasında vatan mefhumu sönmüş esef ve endişe verici bu şahsın Cumhurbaşkanı olacağım iddiası da tam bir deli saçması, fecaat boyutta bir akıl tutulmasıdır. İnceden inceye gerçek niyet ve fikriyatını deşifre eden CHP’linin işi bitmiş, pusulası şaşmış, dümeni kırılmıştır” açıklamasını yaptı.

‘CHP, GAYRİ MİLLİ ÇEVRELERİN ÜMİT KAPISIDIR’

PKK’ya umut veren birisinin Cumhurbaşkanı olması mümkün olmadığını ifade eden Aras, “FETÖ’ye tek kelime laf etmeyen birisinin Cumhurbaşkanı olması ham hayaldir. Daha vahimi, İP’in adayı, tıpkı CHP’nin adayı gibi, PKK’lı Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyor, sözde Kürt sorunu çerçevesinde İRA modeli öneriyor. Bunlarda ne ilkeli duruş var, ne ülke kaygısı. Bunlar da ne erdem kalmış, ne de siyasi ahlak ve adamlık.

CHP, gayri milli çevrelerin ümit kapısıdır. İP, Türkiye muhaliflerinin moral kaynağıdır. HDP, CHP ve İP’in gizli ve potansiyel ortağıdır. PKK-FETÖ-YPG bunların destekçisidir.

İşte Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan hainlere karşı Cumhur İttifakı. Milli şeref için Cumhur İttifakı. Milli beka için Cumhur İttifakı. Haçlı emellerine karşı Cumhur İttifakı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı, Huzur ve Güvenin Teminatı. Cumhur İttifakı Millet Aklı, Elbette TBMM’de Güçlü Milliyetçi Hareket Partisi. Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, ardından da TBMM’de çok etkin, sayısal ve siyasal olarak güçlü bir MHP grubunun oluşmasını Allah’ın izniyle başaracağız” ifadelerini dile getirdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi