M.BURAK YALÇIN

Belediye Başkanlığı döneminde Düvenci Beldesi’nde başarılı çalışmalara imza atan Düvenci Belediye Başkanı, mevcut Belediye Başkan Adayı Necmettin Yalçın, beldede oy veren vermeyen herkese eşit davrandıklarını, her mahallelerine hizmet götürdüklerini belirterek, “Daha güzel bir gelecekte bizimle, AK Parti’yle gelecek” dedi.
Düvenci Beldesi Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşma yapan Düvenci Belediye Başkanı, mevcut Belediye Başkan Adayı Necmettin Yalçın, 5 yıl önce beldeye hizmet etmek için yola çıktıklarını belirterek, göreve geldiğinde aslında Belediye’nin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını da gördüklerini söyledi.

 

‘KOYAMA GİRMİŞ BİR BELEDİYE İDİ’
Araçlarına haciz gelen, yakıt bulamadığı için iş makineleri çalışmayan, hiçbir vatandaşa hizmet götüremeyen komaya girmiş bir şekilde belediye bulduklarını ifade den Necmettin Yalçın, “Göreve başladığımız ay neredeyse maaş ödeyemeyecek bir belediye. Borçlarından dolayı icralar başladı. Belediyemizin üzerine kabus gibi çöktü. Bunun üzerine hemen planlamalarımızı yaptık. Milletvekillerimiz, belediye başkanımız, il ve merkez ilçe başkanımızla görüşerek yol haritası çıkardık. O zaman faizler hariç 660 bin lira belediyemizin borcu vardı. Hemen işe koyulduk. Bu kötü tabloya rağmen 5 yılda verdiğimiz sözlerin büyük bir bölümünü gerçekleştirerek halkımızın karşısına çıktık” dedi.

 

‘İLÇE BELEDİYESİ GİBİ ÇALIŞTIK’
Su içme borumuzun ana hattını değiştirdik. Kütüphane açtık. Düğün salonu 2009 yılında temeli atılmış iskelet halinde duruyordu onu tamamlayarak halkımızın hizmetine açtık. Belediyemize bir itfaiye bir çöp kamyonu bir tane kamyon bir tane de kepçe kazandırdık. Okul ve camilere her türlü desteği sağladık. 6 mahallesiyle bir ilçeyi andıran beldemizde ilçe gibi çalıştık. Spor Kulubümüzü yeniden yapılandırarak her ihtiyacını karşıladık. Tüm mahallelerimiz çamur içerisindeydi 100 bin metrekare kilit taşı yapıldı. Taşkın koruma projesi yapım ihalesine girmek üzere. Allah nasip ederde bize nasip olursa bu projeyi hayata geçirmek için gerekeni yapacağız. 

 

‘ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DAHA GÜZEL OLACAK’
Önümüzdeki dönemin daha güzel olacağının taahhüdünü veren Başkan Yalçın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Belde belediyelerin mali gücü gerçekten zayıf. En büyük gelirimiz İller Bankası’ndan gelen ödenek. Mali disiplini sağladık. İstenince oluyormuş. Önümüzdeki dönem daha güzel olacak. Eksik bitmez. Gönül belediyeciliğine önem verdik. Düvenci de oy veren vermeyen herkese eşit davrandık. Kimseyi ötelemedik. Dışlamadık. Herkese ulaştık. 
Kim belediye başkanı olursa olsun beldemiz huzurlu bir yer. Kimse huzuru bozacak bir işe kalkışmasın. Eğer öyle bir şeye yeltenecekse bana oyda vermesin ben belediye başkanı da olmayım. Belediye başkanı olmadan önce üç söz verdim. Adaletli olacağım dedim. Ne olursa olsun yalan söylemeyeceğim, dürüst olacağım dedim. Gece gündüz demeden çalışacağız.”

 

‘BAŞARILI OLMAK İÇİN BAHANE ÜRETMEYECEKSİN, GÖNLÜNÜ VERECEKSİN’
Rakiplerine başarılarda dileyen Yalçın, “Eski belediye başkanımız ‘daha önce belediyeye ödenek gelmiyordu, biz hizmet yapamıyorduk’ demiş. Bizde diyoruz ki geçmiş dönemle bizim dönemimiz arasında ne ile hesaplarlarsa hesaplayalım eğer o dönemdeki gelirlerle bizim dönemimizdeki gelirler arasında fark varsa ben oyumu o arkadaşa vereceğim. Öyle bir şey yok. Neden baksanız gelirler aynı ancak bu iş gönül işi. Gönlünü vereceksin, uğraşacaksın, belediye kaynaklarını israf etmeyeceksin başarılı olacaksın” diyerek sözlerini tamamladı.


 

Editör: Haber Merkezi