M.BURAK YALÇIN
AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti belediyeciliğinin “hizmet belediyeciliği” demek olduğunu belirterek, dev projelerle geldiklerini söyledi.


Abide Meydanındaki mitinge konuşan AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, konuşmasına Çorum’un tüm mahallelerinin ismini sayarak ve selamlayarak başladı. 
 

ÇORUMLULARA TEŞEKKÜR ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmadıkları için Çorumlulara teşekkür eden Halil İbrahim Aşgın, “Çorum bugün bir başka güzel, güneş bir başka güzel, Çorumlular bir başka güzel. Bugün Çorum’da gönül gönüle, coşkuyla Cumhurbaşkanımızı karşılamanın heyecanı içerisindeyiz. Bizleri, davamızı, yiğit adam Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmadığınız için Allah sizden razı olsun” dedi.

 

‘SIRADAN BİR PARTİ DEĞİLİZ’
AK Parti’nin sıradan bir parti olmadığını dile getiren Aşgın, AK Parti’nin bir sevdanın adı olduğunu ifade ederek, “AK Parti bir davanın adıdır. AK Parti bir misyonun adıdır. AK Parti sıradan bir parti olsaydı Saat Kulesine kadar dolan bu meydanı doldurmamız mümkün değildi. Biz sizlerle, dava arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. AK Partiyi 2002 yılında millet kurdu. Tabelasını siz astınız. Bugünlere de bu partiyi bu millet getirdi” diye konuştu.

 

‘BU SEÇİM MAZLUM MİLLETLERİN SEÇİMİDİR’
16 belediyenin tamamını alarak Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında Çorum’un nasıl dimdik durduğunu tüm cihana göstereceklerini vurgulayan Aşgın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “14 ilçe, iki tane de belde de seçime giriyoruz. 16 da 16 yapacağız. Allah’ın izniyle, sizlerin destek ve dualarınızla tamamını alacağız belediyelerin. Tayyip Erdoğan’ın arkasında Çorum’un nasıl dimdik durduğunu tüm cihana göstereceğiz. 31 Mart seçimi sıradan bir yerel seçim değil. Bu seçime Halil İbrahim Aşgın’ı başkan yapma seçimi olarak bakmayalım. Bu seçimler Mynmar’daki mazlumların seçimidir. Bu seçimler Filistin’de taşlanan çocukların seçimidir. Bu seçimler Azerbaycan’da Dağlık Karabağ’daki işgale karşı bizim duruşumuzu gösterecek seçimdir. Bu seçimler bütün mazlum milletlere kol kanat geren Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimidir. Bu seçimler 2023, 2053, 2071 vizyonumuza emin adımlarla ilerleyecek miyiz ilerlemeyecek miyiz bunun seçimidir. Devletin bekasının seçimidir. Telaviv’i, New York’u sevindirmeyelim Bosna sevinsin, mazlum milletler sevinsin.
Dev projelerle geliyoruz. AK Parti demek hizmet belediyeciliği demek. Yeni şehir, kongre kültür merkezi, tarihi çarşı, arastanın iyileştirmesi, akıllı otopark, millet kıraathaneleri, engelsiz parklar, hanımeli çarşısı projelerimiz ile geliyoruz. Kısacası gönüller yapmaya geliyoruz. 

 

KONUŞMASINI ŞİİRLE TAMAMLADI

Aşgın, mitingde hazırladığı projelerle ilgili proje ekibinden birisinin yazdığı şiiri de okudu.
 

Hayallerim var bu şehre dair, 
Dağlarında kuşların aç kalmadığı, Ömer misali. 
Hayallerim var bu şehre dair, 
Kimsenin sokakta açıkta kalmadığı. 
Genci; sanatta, sporda, bilimde, 
Yaşlısı; konakta kahvesi elinde 
Hastası tedavide Refakatçisi misafirhanesinde 
Her şeyi tastamam, yerli yerinde. 
Hayallerim var bu şehre dair 
Gözümle görüp gönlümle hissettiğim. 
Geniş caddelerinden geçip Ferah sokaklarında gezdiğim. 
Sıkıldım mı biraz? 
Çıkıp şehri terasından seyrettiğim. 
Hayallerim var bu şehre dair 
Elimi uzatınca tutabileceğim. 
Besmele ile açılan dükkanların 
Kapısında, bereketin beklediği. 
Gülümseyen yüzler, sabahın seherinde 
Nereye isterse rahatça gittiği. 
Hayallerim var bu şehre dair 
Ne cenazesi olan yalnız ağlasın 
Ne tasalansın düğünü olan. 
Ne askerim boynu bükük kalsın 
Ne de aç kalsın öğünü gelen. 
Hayallerim var bu şehre dair. 
Sokaklarında tarih gezsin 
Atasını bilsin çocuklar. 
Kalesi ses verip dile gelsin 
Katlansın katlandıkça yeşil alanlar. 
Hayallerim var bu şehre dair 
“Kenar mahalle” olmasın hiç bir yer. 
Elini uzatınca tutsun her imkânın elinden 
Faydalanmak mı? Hem de en güzelinden.
Hayallerim var bu şehre dair. 
Gözümle görüp elimle tuttuğum. 
Hayallerim var bu şehre dair 
Yoluna benliğimi koyduğum. 
Hayallerim var bu şehre dair 
Güzel bir nisan sabahında 
Şehre baharı getirecek. 
Gerçekleşmeyi bekleyen hayallerim.