Genel Kurul sonrasında yeni oluşan Eğitim Bir Sen Çorum Şube yönetimi Rektör Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
Ziyarete Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar, Hitit Üniversitesi Eğitim Bir Sen Temsilcisi Erol Çalmaz ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Ziyarette Hitit Üniversitesi’nin Çorum için çok büyük bir değer olduğunun altını çizen Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar, yapılan başarılı çalışmalarda ve birçok yeni eğitim biriminin kazandırılmasında Rektör Prof. Dr. Alkan’ın önemli bir rol üstlendiğini belirterek üniversite için yapılacak tüm çalışmalara gereken desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti. 


Tekin Çınar, Eğitim Bir Sen tarafından Türkiye yükseköğretim sisteminin eğilimleri ile mevcut durumunu, verilere dayalı olarak uluslararası kıyaslamalar beraberinde kapsamlı ve bütüncül bir şekilde incelemek ve değerlendirmek için hazırlanan “Yükseköğretime Bakış 2018 İzleme ve Değerlendirme Raporu”nu Rektör Prof. Dr. Alkan’a takdim etti.


Üniversitenin Çorum’da ki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla yakın iş birliği içerisinde hareket etmeye büyük önem verdiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Alkan ise sendikaların en önemli örgütlü kuruluşlardan olduğunu ve bu anlamda ortak çalışmalar gerçekleştirmeyi önemsediklerini belirterek şu ana kadar olduğu gibi bundan sonrasında da çalışmaların devam edeceğini vurguladı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi