Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, İl Başkanı Faruk Cıdık ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın ve Türk Sağlık Sen Başkanı Fatih Gök’ü ziyaret etti.


Partiden yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Kurt, “Bir ülkede eğitim sistemi düzelmedikçe, gelişmekten, kalkınmaktan veya toplumsal huzurdan bahsetmek söz konusu değil. Ülkenin geleceğini temsil eden çocukların içinde bulunduğu çağa olduğu gibi gelecek çağlara göre de kendisini donatması gerekir. Devlette eğitim politikaları bunun üzerine kurulur ve yatırımlar bunun üzerine yapılır. Bu yüzden gelişmiş ülkelerde eğitim harcamalarına ayrılan bütçe yüzde 6-7 arasındayken, gelişmekte olan ülkelerde bu oran çok düşüktür. Biz eğitimde saygıyı ve sevgiyi kayıp ettik. Her gün haberlerden dinliyoruz; öğrenci öğretmeni darp etti, öğrenci öğretmeni silahla yaraladı vb. Bunun altında yatan sıkıntı, biz eğitimde önce ahlak ve maneviyatımızı kaybettik.” dedi.


Ziyaretleri için teşekkür eden Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt’a çalışmalarında başarılar diledi. (Haber Merkezi)