CHP Çorum İl Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Av. Sadık Eral, “Seçim çalışmalarında demokrasi kültürünün ve demokrasi ahlâkının savunucusu ve uygulayıcısı olacağız. Bunun için anahtarımız ‘SSK’ formülüdür.” dedi. 


‘SSK’ kuralını açıklayan ve seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Av. Eral, şu açıklamayı yaptı:
“Arkadaşlarımızla birlikte kısa bir süre önce CHP Çorum İl Yönetim Kurulu olarak göreve atandık. Ülkemiz ve yaşadığımız ilimiz açısından çok önem arz eden bir yerel seçim öncesi göreve atanmış olmanın bilinci içinde üstümüze aldığımız bu görevin sorumluluklarını gereği gibi yerine getireceğimizi halkımıza açıklamak istiyoruz.


Seçimler ve özelikle yerel seçimler demokrasimizin olmazsa olmazıdır. Halkımız; nefes aldığı, yaşadığı beldelerin yine kendi seçtiği temsilciler tarafından yönetilmesi gerektiği bilinciyle 31 Mart günü sandık başına giderek kendi geleceğine oy kullanacaktır. 
 

‘RANT İÇİN DEĞİL HALK İÇİN’
Biz CHP olarak 31 Mart 2019 yerel seçimlerine halkımızın içinden bu bilinç ve sorumluluk anlayışı içinde seçimlere hazırlanıyoruz. Bunun içindir ki adaylarımızı, rant için değil halk için belediyecilik şiarıyla halka hizmet etmek isteyenlerden halkımızla birlikte halkımızın içinden belirleyeceğiz.
Seçim çalışmalarında demokrasi kültürünün ve demokrasi ahlâkının savunucusu ve uygulayıcısı olacağız. Bunun için anahtarımız ‘SSK’ formülüdür. SSK’nın açılımı; Sevgi, Saygı, Kardeşlik demektir.


Kırklar dağından doğan güneşle, Köse dağından gelen yağmurların buluştuğu bu bereketli toprakları, dünyanın ilk barış anlaşmasını, Kadeş antlaşmasını yapan bu kenti, sevginin, saygının, kardeşliğin kalesi haline getireceğiz. Bütün Çorumlular bilsin ki, bir elimiz Yazıçarşı’da bir elimiz Milönü’de olacaktır.
Çorum halkına sevgi, saygı ve kardeşlik duygularımızı iletiyor olmaları nedeniyle yerel basınımıza, yerel basının değerli emekçilerine teşekkür ediyoruz.”     (Haber Merkezi)