Çorum Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, geçtiğimiz hafta içinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çorum halkının, Türkiye’de kurulması planlanan Volkswagen otomobil fabrikasının Çorum’a kazandırılması yönündeki isteğini ve beklentisini iletti.

Yapılan açıklamaya göre, konunun, Çorum’da büyük heyecan yarattığını, işadamı Ahmet Ahlatcı’nın ise, Çorum’la birlikte bölgenin de kaderini değiştirecek olan bu büyük yatırıma öncülük etmeye hazır olduğunu dile getiren Milletvekili Ceylan, “Sanayileşme çabasındaki Çorum, zat-ı âlinizden yardım bekliyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Çorumlular’ın bu isteği ile ilgili hiçbir olumsuz ifade kullanmaması ve Milletvekili Ceylan ile Ahlatcı’dan, Volkswagen firmasının Alman CEO’sunu Türkiye’ye getirip kendisiyle görüştürmelerini beklediğini vurgulaması, olumlu bir yaklaşım olarak değerlendirildi.

Milletvekili Ceylan, otomotiv sanayiinin Çorum’u ekonomik bakımdan çok ileri noktalara taşıyacağını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, şartlar olgunlaştığı takdirde Çorum lehine tercihte bulunacağı kanaatini taşıyorum. Sonuna kadar bu dev yatırımın takipçisi olacağım. Değerli işadamımız Ahmet Ahlatcı ile birlikte, gerekli zemini hazırlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi