Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, Gülabibey Mahallesi esnafını ziyaret ederek Milli Görüş belediyeciliğini anlattı.

“Milli Görüş belediyesini başarılı kılan ‘Adil Paylaşımcı Demokrasi’ yaklaşımıdır. Bizim beleiyecilik anlayışımız da, yöneticilerin halka daha yakın, doğrudan ve dolaysız olarak ilişki içinde olmasıdır. Bu ilişkiyi temin eden iki uygulama ise Halk Meclisleri ve Beyaz Masa’dır.” diyen Kemal Kurt, görev kendilerine verildiği takdirde iş başına geçtikleri günün akabinde SE-DE (Seçtiklerini Denetle) projesini hayata geçireceklerini, böylelikle belediye başkanı ve yöneticilerin denetlenebileceğini, yanlışların bu şekilde engelleneceğini söyledi.


Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, “Haftada bir kez ve sırayla belediye sınırları içindeki mahallelerde toplanan halk meclislerini tekrar hayata geçireceğiz. Halk meclislerinde, belediye başkanı olarak o ana kadar yapılanlar ve yapılamayanlar nedenleriyle anlatılacak, bir yandan da sizlerin sorularını ve şikayetlerini dinleyip aynı zamanda toplantıyı kayıt edeceğiz ki bir sonraki toplantıda bu kaydın izletilmesi yoluyla verilen sözlerin ne ölçüde yerine getirilip getirilmediğinin sorgulanması sağlayacağız. İşte bu açıklık ve şeffaflık anlayışı ile sözünü vermiş olduğumuz ‘rüşvetin kökünü kazımak’ kaçınılmaz olacak.


Beyaz Masa uygulaması, halkla yönetim arasında ilişki kurulmasında önemli rol oynayacak. Beyaz Masa ile bürokratik gecikmeler en aza indirilmeye çalışılacak.” diye konuştu.


Milli Görüş belediyesi olarak ‘Söz Mahallede’ projesini de hayata geçirmek istediklerini kaydeden Kurt, “Bu uygulama, yerel yönetim birimi Saadet Partili olsun ya da olmasın, partililerin her mahallede serbest kürsü toplantıları yapması, sorunların dinlenmesi, bunların bir rapor haline getirilmesi ve sorun çözülene kadar parti tarafından takip edilmesine dayanmaktadır.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi