M.BURAK YALÇIN

Çorum’da gençlerle biraraya gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, 31 Mart’ta sadece bir başkan adayının oylanmayacağını belirterek, “Adaylar üzerinde kırgınlığımız olabilir. Bugün birbirimizle hesap günü değil. Biz oyumuzu mazlumun yanında bulunan Recep Tayyip Erdoğan'a atacağız” dedi.

Önceki akşam Turgut Özal Konferans Salonu’nda AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Gençlikle Buluşma” toplantısına  AK Parti Çorum Milletvekili ve Genel Merkez MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, sporcular ve partili gençler katıldı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, “Gençlikle Buluşma” toplantısında yaptığı konuşmada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini ifade etti.

‘ADAYLAR ÜZERİNDE KIRGINLIĞIMIZ OLABİLİR’

31 Mart'ta sadece bir belediye başkan adayının oylanmayacağını belirten Hamza Yerlikaya, “31 Mart’ta adaylar üzerinde kırgınlığımız olabilir. Liste hoşumuza gitmeyebilir ama Cumhurbaşkanımız  bir irade koymuş. Bugün birbirimizle hesap günü değil. Biz oyumuzu bir adaya atmayacağız. Orta Doğu'da, Balkanlar'da, Myanmar'da, Filistin'de 'kimsem yok mu' denildiğinde ses çıkartan, mazlumun yanında bulunan Recep Tayyip Erdoğan'a oyumuzu atacağız” dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN MİLLETLE ARASINI AÇMAK İSTİYORLAR’

Türkiye'de şer odaklarının Gezi Parkı eylemleri ile başlayan projesinin 17-25 Aralık süreciyle devam ettiğini, en sonunda milletin kafasına bomba yağdırıldığını dile getiren Yerlikaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu millet evsiz yaşar ama vatansız yaşayamaz, bunu anlayamadılar. Dik durduk, en sonunda döndüler, hep birlikte ekonomik darbe yapmaya çalıştılar. Hala uğraşıyorlar ve durmayacaklar. Ne zaman ki biz yerli ve milli üretime başladık, dış bağımlılığımızı azalttık, o gün azdılar. Köprü yapıyoruz, 3'üncü havalimanını yapıyoruz, 'durdur' diyorlar. Ama biz durmayacağız. Bizim yönümüz devlet. Cumhurbaşkanımızın can suyu millet. Milletle arasında mesafe açmak istiyorlar. Can suyunu kesmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyelim. Son 5 gün. Cumhur İttifakı'nı yukarıya taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Son günlerde hep birlikte çalışacağız. Devlete ve millete yüzümüzü döneceğiz. Şer ittifakları bir kenara iteceğiz."

‘AYAKLARIMIZA PRANGA VURMAK İSTEYENLER HESAP YAPIYOR’

Türk milletine pranga vurmak isteyenlerin hesaplar yaptığını vurgulayan Yerlikaya, “Televizyonda hep birlikte izledik. 'Sen kime oy vereceksin?' diyor. Öbürü 'Ben Kürdistan'a oy vereceğim' diyor. Bu ülkede Kürdistan kuruldu da bizim mi haberimiz yok? Bugün ayaklarımıza pranga vurmak isteyenler, bizim mandacılığa sürüklemek isteyenler hepsi el ovuşturmuş bizleri zillete sürüklemek istiyor. Ümmetin kabul olmuş duası bir lidere sahibiz. 100 yılda bir gelir. Şimdi 3 tane çapulcuya, 4 tane gezi zekalıya, 5 tane ne idiği belirsiz, aslı astarı belli olmayan adama Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirecek miyiz? Bu bilinçle sahada olacağız. Birileri tetikliyor. 15 Temmuz'da bombaları kafamıza yağdıranlar, mermileri milletimize atanlar şimdi el ovuşturuyor. 31 Mart akşamı Türkiye'ye gelip hesap sorma gününü bekliyor. Buna mı fırsat vereceğiz? Biz liderimizin, adaylarımızın arkasında duracağız” diye konuştu.

Program sonunda AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Yerlikaya’ya hediye takdim etti.

Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi