HABER-YORUM / EROL TAŞKAN

Vatandaşa gelen SMS anketi, teşkilat yöneticilerini harekete geçirdi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Salih Osman Fındık, gönderdiği mesajlarda, Belediye Başkanlığı için Mehmet Karadağ'ın isminin yazılmasını rica etti.

"Yerel seçimler ile ilgili yapılan anketlerde Çorum Belediye Başkanlığı için Mehmet Karadağ'a destek vermenizi rica ederim" denilen mesajla birlikte, uzun süredir Mehmet Karadağ'ın Belediye Başkanı olma isteği kulislerde ifade edilirken, İl Başkan Yardımcısı'nın mesajı aracılığı ile de olsa ilk kez yazılı bir şekle dönüştü.

Öncesinden de Milletvekilliği ve Belediye Başkan Aday Adaylığı bulunan Mehmet Karadağ'ın, Belediye Başkanlığı için hazırlık yaptığı, hatta bazı ortamlarda belediyeye yönelik taleplere, "Ben gelince (Başkan olunca) bakarız" şeklinde cevaplar verdiği de kulislerde sıkça konuşulan konuların başında geliyor.

AK Parti Genel Merkezi yerel seçimler için ciddi hazırlıklar yaparken, Çorum'daki bu erken çıkış, Belediye Başkanı Aday Adayı olmayı düşünen isimleri baskı altına almak olarak yorumlanabilir.

Elbette Mehmet Karadağ'ın da Çorum'da Belediye Başkan Aday Adayı olmak gibi bir hakkı var, ancak bu çalışmaları yürütecek bir teşkilatın başkanı olarak, Çorum'daki bu heyecanı söndürmek yerine, daha çok aday adayının çıkararak, AK Parti'nin Çorum'da daha güçlü bir yapıyla yerel seçimlere hazırlanmasını sağlaması beklenir.

İl Başkan Yardımcısı'nın bu mesajı, gönlünden geçeni ifade etmek olarak da kabul edilebilir ancak şu da çok iyi bilinir ki, hiç bir başkan yardımcısı, başkanının cevazı olmadan siyaseten başkanının isminin tartışılmasına sebep olamaz.

Teşkilatlar bir noktada hakem gibidir, kararını en son bildirmesi gerekirken, kapıyı aylar öncesinden kapatıp, Çorum'u alternatifsiz bırakma girişiminde bulunmamalıdır.

Öte yandan bırakın vatandaşı kendi kararını kendisi versin, olur da vatandaş çoğunlukla bir isim üzerinde birleşirse, siz de partinizin menfaatini gözeterek ince hesaplar yerine milletin çoğunlukla isteyeceği ismin üzerine yoğunlaşın. O isim Karadağ olarak çıkarsa zaten sorun yok. Önce başkanınız aday adaylığını resmi olarak açıklasın, sonrasında teşkilat olarak tüm desteğinizi verirsiniz. Ama olur da başka isim olursa buna da üzülmeyin. Sizin için asıl olan Çorum’da seçim kazanmak olsun.

Çorum’u geleceğe taşıyacak yegane anlayış, “Ben kazanayım” anlayışı değil, “Çorum kazansın” anlayışıdır.