RECEP MEBET

Sosyal medya hesabından paylaştığı asılsız iddialar ve hakaret içeren yorumuyla Çorum halkının tepkisini çeken İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Çorumlu seçmenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan teveccühünü, gerçeği yansıtmayan haberler üzerinden küfür içerikli ifadelerle yorumlayan Fahrettin Yokuş’a tepkiler sürüyor.

AK Parti Çorum Teşkilatı, skandal paylaşımıyla Çorumlular’a hakaret eden Yokuş hakkında dün Cumhuriyet Başsavcılığı’nda suç duyurusunda bulundu.

Hazırladıkları dilekçeleri savcılık soruşturma bürosuna teslim ettikten sonra Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, “Çorumlular’a yapılan hakaretin, hukuk önünde hesabını sormaya geldik” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile teşkilat yöneticileri ve partililerin de katıldığı basın açıklamasında İYİ Partili vekili kınayan Mehmet Karadağ, suç duyurusunun ardından tazminat davaları da açacaklarını söyledi.

‘KAZANACAĞIMIZ TAZMİNATLA HALKA DÖNER İKRAM EDECEĞİZ’

Fahrettin Yokuş’un şova dönük ifadeleri nedeniyle Çorum halkından özür dilemesi gerektiğine işaret eden Karadağ, “Tazminat davalarından kazanacağımız paralarla, partimiz önünde vatandaşlarımıza döner ikram edeceğiz” diye konuştu.

Yokuş’un paylaşımındaki İcra Dairesi ve dosya sayılarının da gerçeği yansıtmadığını anlatan Karadağ, Konyalı seçmenlerin de bir dahaki seçimde söz konusu vekile gereken dersi sandıkta vereceğine inandığını kaydetti.

Çorumlu Dernekler Federasyonu’nun da yarın Ankara Adliyesi önünde toplanarak suç duyurusunda bulunacağını duyuran Karadağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Milletvekilleri Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet için milletten oy ister, oy alırlar. Onların yapması gereken, TBMM'de bu milleti yönetecek yasaları çıkarmak, millete olumlu anlamda ne katkı sunabiliriz diye milletin temsilcisi olarak talepleri Meclis’e taşımaktır. Ancak yemin dahi etmeden tamamen şova dönük ifadeleriyle Çorumlu hemşehrilerimizi üzen, onlara hakaretle milletvekilliğine başlayan bu kimse elbette bir dahaki seçimlerde Konya halkından da gerekli dersleri alacaktır diye düşünüyoruz. Bu suç duyurusundan sonra elbette peşinden tazminat davaları gelecek.

Konyalılar’ın, Konya'da yaşayan Çorumlular’ın da her fırsatta defalarca özür dileyene kadar yüzüne vurmasını ve hakaretinin karşılığını nezaketle Türk milletinin edebine uygun şekilde vermesini bekliyoruz.

Yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltan Yokuş, hem hakaret ediyor hem de Çorum'daki resmi bilgileri yalan-yanlış bir şekilde kamuoyuna deklare ediyor. Çorum’da 4’ü merkezde olmak üzere ilçelerle birlikte toplam 10 icra dairesi buluyor. Bu dairelerdeki dosya sayısı 113 bin 980'dir. Bunların çoğu da vatandaşların bankalardan alacaklarını kapsıyor.”

KAVUNCU DA KINADI

Basın açıklamasında konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da, skandal ifadelerinden dolayı  İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’u kınadı.

Kavuncu, “Yokuş’un paylaşımında iftira, ahlaksızlık ve edepsizliğin yanında millet iradesine karşı koymak var. Bir zamanlar birilerinin orduyu göreve çağırdığı düşüncenin aynısını burada görüyoruz. Bu zatı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Hukuk önünde inşallah hesap verecek. Biz de Meclis’te, hukuk ve yasalar çerçevesinde gereken hesabı kendisinden soracağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi