Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, TBMM’de 
gerçekleştirilen ‘İttifak Yasası’ görüşmeleri hakkında yaptığı açıklamada, milli dayanışma iradesinin siyasete de yansımasının, ülkenin geleceği için şart olduğunu düşündüklerini belirtti.
2019 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kurum ve kurallarıyla yerleşmesinin önümüzdeki en mühim hedef olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, “Bizim kaygımız ülkemizdir, derdimiz milletin huzuru, refahı, esenliği ve güvenliğidir. Arzumuz milletimizin beklentilerine cevap verebilmektir. Türkiye'ye bir daha 15 Temmuz ve benzeri hain teşebbüsleri yaşatmayacak siyasi bir yönetim ortamını tesis ve temin etmektir” dedi.
“Çok partili siyaset hayatında, 16 Nisan referandumu bir milat ve demokratik bir misaktır. Yeni sistemde kutuplaşma ihtimali en aza indirilmiştir” diyerek sözlerine devam eden Aras şu ifadeleri kullandı:
“Seçim barajının fiilen yüzde 50 artı bire çıktığı göz önüne alındığında siyasi partilerin uzlaşmaktan ve ahlaki bir ittifak kurmaktan başka seçeneği de kalmamıştır. Bu kanun teklifinin Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında CHP ve HDP milletvekillerince maddelerin tekliften çıkarılması isteği dışında, teklife ilişkin hiçbir katkı sunulmamıştır. Teklifle siyasi partilerin ittifak yapmalarını engelleyen hükümler kaldırılarak, siyaset alanı daha demokratik hale getirilmiştir ve siyasi partilerin özgürlük alanı genişletilmiştir. Seçim ittifakı öteden beri yapılıyordu. Ancak siyasi partiler kanuna karşı hile yoluyla ittifaklar yapıyorlardı, geçmişten buna ilişkin örnekleri sıralayabiliriz. Bu kanun teklifi ile siyasi partilerin kanuna karşı hile yoluyla değil, bundan sonra hukuki ve meşru bir zeminde ittifak yapmaları amaçlanmaktadır. Yapılan düzenlemenin özü budur. Düzenleme temsilde adalet ilkesine de uygunluk taşımaktadır. Siyasi partilere şeffaf bir ortamda ve hukuki zeminde ittifak yapması imkânı sağlanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile kurduğumuz birliktelik milli hislerin tezahür ve tebliğidir. Milliyetçi Hareket Partisi huzur ve beka için güç birlikteliğinden yanadır. CHP’nin bilinçli şekilde partimize karşı izlediği düşmanlık, tahrik ve saldırganlık stratejisi ittifak yasası görüşmelerinde doruğa çıkmıştır. Hazımsızlık çirkefliğe kadar varmıştır. CHP milletvekilleri militan gibi davranışlara soyunmuşlardır. İttifak görüşmeleri CHP’nin bilinçli şekilde ürettiği gerilimle geçmiştir. Seçim ittifakına ilişkin teklif, CHP’nin kumpas, tahrik ve engelleme girişimlerine rağmen yasalaşmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin adımlarından olan ittifak yasası mecliste CHP’nin kumpas, tahrik, hakaret ve engelleme girişimlerine rağmen Genel Kurulda kabul edilerek kanunlaşmıştır. Milletimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”