Murat ÇETİN

İskilip Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday olan Ahmet Yabacıoğlu, İskilip İlçe Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısıyla, projeleri ve belediyeciliğe bakış açısını, salonu dolduran hemşehrileriyle paylaştı. Yabacıoğlu, "30 yıllık tecrübe birikimim ve tüm samimiyetimle, İskilip'i aydınlık yarınlara taşımak için göreve talip oldum." dedi. 


İskilip İlçe Yöneticilerinin de yer aldığı basın toplantısında, öz geçmişi ile ilgili bilgi aktaran İskilip Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Yabacıoğlu, 2019 seçimlerinin İskilip'e ve tüm Türkiye'ye hayırlar getirmesini diledi. 
Seçimlerin bir demokrasi şöleni olmasının yanı sıra, özellikle İskilip açısından bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine inandığını aktaran Yabacıoğlu, basın açıklamasında şunları söyledi, "Bir demokrasi şenliği olan seçimler, siyasi hayatımızın olmazsa olmazıdır. 5 yılda bir yapılan yerel seçimler, yapılan hizmetlerin değerlendirildiği, adayların, partilerin, projelerin yarıştığı süreçlerdir. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek İskilip'imiz için oldukça önemlidir.
Iskilip'imizin bu hizmet yarışına katılan tüm aday adayı arkadaşlarımı öncelikle tebrik ediyorum. Bu şehir için kafa yormak, İskilip'i bir adım ileriye taşımak, güncel sorunların çözümü için birikimini ve imkanlarını seferber etmek, takdir edilmesi gereken bir davranıştır.

 

NİÇİN ADAY OLDUM?
İskilip'imizi çok seviyorum. Bu şehrin bir evladı olarak 15 yıllık Belediye, diğer kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında edindiğim 30 yıllık tecrübe ve birikimimle memleketime ve hemşerilerime hizmet etmek için aday oldum, ilçemizi layık olduğu yere yükseltmek amacıyla aday oldum. Tek sermayem olan tecrübe ve birikimimle memleketime faydalı olmak için aday oldum. Atalarımızın düsturu olan "İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın" anlayışı ile insanımıza hizmet etmek için aday oldum. Peygamber efendimizin "İnsanların en insanlara faydalı olandır" hadisi şerifine mazhar olup hemşerilerimize faydalı olmak için aday oldum. İskilip'imizin birlik ve beraberliğini pekiştirmek, oluşacak sinerji ile ilçemizi aydınlık yarınlara taşımak için aday oldum. İskilip'imizin değişim ve gelişimini katkı sağlamak için aday oldum.

 

NASIL ÇALIŞACAĞIM?
En büyük referansım geçmişimdir. Bu güne kadar yapmış olduğum hizmetler, bundan sonra yapacaklarım için de teminattır. Belediyenin kapıları her daim herkese, her fikre açık olacaktır.
Zorlaştıran değil kolaylaştıran, iten değil kucaklayan, bölen değil birleştiren, haklı zayıfları haksız güçlülere karşı koruyan bir yönetim anlayışı ile çalışacağım. Çalışma arkadaşlarımız işinin ehli, liyakatli kişilerden oluşacak.  Kimse şahsi hesap ve kazanç düşüncesinde olmayacak. İskilip'imizin gelişmesi için hesabı olan herkesle çalışacağız. Halkımızı ve partimizi etkileyecek konularda parti yönetimimizin her kademesi ile birlikte çalışacağız. Oturan değil halkın içerisinde olan ve yirmidört saat çalışan, efendi değil hizmetkâr olup,
Ortak Akıl ile yönetmek prensibimiz olacak. Yapacağımız işlerde ve hizmetlerde adil, şeffaf ve paylaşımcı bir yönetim anlayışı ile çalışacağız. Birilerinin değil halkın adamı olmak, anlayışı ile yöneteceğiz.

 

NELER YAPACAĞIZ?
Şehrimizin tanıtımı için her türlü faaliyeti yapacağız. İnsanlarımızın huzur, refah ve güzellikler içerisinde bir yaşam sürmesi için hem  altyapıdaki eksiklerimizi tamamlayacağız hem  de sosyal ve  kültürel tesisler inşa edeceğiz. Kültür ve turizm alanında yerini alması için üreteceğimiz projeleri hayata geçireceğiz. Hak ettiğimizi alacağız. İnşallah. Elbette belediyecilik bir şehrin bugünü ve yarını için en belirleyici unsurdur. Bu şehri tanıyan imkanlarını ve sorunlarını bilen, dersine iyi çalışmış birinin aday olması önemlidir. Makama bir oturalım, kervan yolda düzülür diyerek belediyecilik yapmak şehre zaman kaybettirir.
İskilip'i daha yaşanabilir bir şehir hale getirmek, İskilip'in nüfusunda erimeyi durdurmak yani göçü önlemek birinci önceliğimizdir. Bunun için ilçemizin bütün kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapacağız. İnsanların bulunduğu yerde iş bulması, gelir elde edici imkanların sunulması için yatırımların önünü açmak ve her türlü desteği vermek gerekmektedir. Belediye olarak parayı, personeli, projeyi en verimli şekilde kullanmak zorundayız. Altyapıdan sosyal ve kültürel tesislere, sanatsal ve sportif etkinliklere kadar bu şehri cazibe merkezi yapacak her türlü hizmeti vermek üzere dersimize iyi çalıştık.


14 mahallemizin her biri benim için önemlidir. Özellikle mahalle muhtarlarımız bizim hizmet ortağımız olacaktır. Ne yapacaksak onlarla birlikte yapacağız. Onlarla istişare edeceğiz, imkanlarımızı ortaya koyup birlikte karar vereceğiz. Rabbim izin verirse imkan verirse tam anlamıyla bir "gönül belediyeciliği" yapacağız. Ayrım yapmaksızın kapımız herkese açık olacak. Partimizin kuruluş felsefesi olan "kimsesizlerin kimsesi olmak" bizim hizmet parolamızdır. Bu çerçevede yoksullarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız sosyal belediyeciliğimizden hak ettiği payı alacaktır.


Bu seçim İskilip'imizin geleceğe en iyi şekilde taşınması için bir fırsattır. Bu fırsatın ehliyetli ve liyakatli bir adayla değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Partimizin yetkili kurullarının ve Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylıkla ilgili en doğru kararı vereceğine inanıyorum. 2019 Mahalli seçimlerin İskilip'imize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, toplantımıza katılan, bizi bizzat ziyaret ederek veya arayarak destek veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum."