M.BURAK YALÇIN

“3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli” tanıtım toplantısında konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da işsizlik oranının 4.8 olduğunu belirterek, “Bizde işsizlik değil iş beğenmeme var” dedi.

Bu eğitim modeli üzerinde 1 yıldır çalıştıklarını ifade eden AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, “4 yıllık fakültelerde alt yapısı oluşturulabilirse 6+2’yi hayata geçirmeliyiz. İŞKUR’da destek verecek bu çocukları mağdur etmeyeceğiz, harçlıklarını da vereceğiz. Bu çocukları “istediğimiz gibi kullanalım, ayak işlerini yaptıralım” moduna girmeyin, vebale girersiniz. Bu mantıkla davranırsanız zaten verimde alamayız. Burada TSO’ya büyük görev düşüyor” dedi.

Konuşmasında Rektör Alkan’ı da öğen Milletvekili Ceylan, “Rektör hocamla yaklaşık 7.5 yıldır beraberiz. Böyle değerlere sahip çıkmamız lazım. Reha Metin Alkanlar kolay yetişmiyor. Zorla da olsa bu çocuklara bir şeyler vermeliyiz. 8 bin öğrencinin 3 binini Çorum’da bırakırsak heykelinizi dikerim. Bunu yapabilirsek bir anlam taşır. Önemli olan bunun sonucunu almak. Yurtdışından öğrenci getireceğiz. Maarif Vakfı ile konuştuk” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi