RECEP MEBET
AK Parti Kadın Kolları, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ nedeniyle dün Çorum’da bir dizi etkinlik düzenledi.
‘Kadın Allah’ın emanetidir’ sloganıyla düzenlenen etkinliğe AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, eşi Huriye Kavuncu ile birlikte katıldı.
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir öncülüğünde organize edilen etkinliğe partili bayanlar da büyük ilgi gösterdi.
Ellerinde turuncu balon ve dövizlerle birlikte Valilik önünden Hürriyet Meydanı’na kadar yürüyen katılımcılar, PTT Merkez Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklaması ile kadına yönelik şiddeti kınadılar.


DEMİR: ‘KADINA ŞİDDETE KARŞI TURUNCU ÇİZGİ ÇEKİYORUZ’
Düzenlenen etkinlikte konuşan Meryem Demir, aile içi şiddetin en yaygın şiddet biçimi olmaya devam ettiğini ifade etti.
Demir, “Ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına müsaade etmeden kadına yönelik her türlü şiddete karşı turuncu çizgimizi çekiyoruz” dedi.
Birleşmiş Milletlerin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nde dünyanın 49 ülkesinde kadınları aile içi şiddete karşı koruyan bir yasal düzenlemenin olmadığını belirten Demir, AK Parti döneminde Türkiye’de ilk kez 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi’ yasasının Mecliste kabul edildiğini anlattı.
AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren kadınların iş ve aile hayatlarını dengeleyebilmeleri adına kolaylaştırıcı düzenlemeler getirdiğini söyleyen Demir, “AK kadınlar olarak bugün kadına yönelik her türlü şiddete turuncu çizgimizi çekiyoruz. Aynı hassasiyetle tüm toplumu da turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyoruz. Sağlıklı bir toplum ve gelecek nesiller için kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte turuncu çizgimizi çekelim” ifadelerini kullandı.

KAVUNCU: ‘KADINLAR İNSANLIĞIN ONURU, BAŞTACIMIZ’
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da İslâm dini ve Türk toplumunda kadının yeri ve önemine dikkat çekerek, “Kadınlar insanlığın onuru, baştacımızdır” dedi.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nden çok önce, Hz. Peygamber'in Veda Hutbesi'nde kadın haklarına dikkat çektiğini anlatan Erol Kavuncu, ‘Cennet, anaların ayakları altındadır’ hadis-i şerifini hatırlattı.


Şiddetin her türlüsünün insanlık suçu olduğunu belirten Kavuncu, “Kadını bir reklam aracı, cinsel bir meta olarak görenlerin bizi anlamasını beklemiyoruz” diye konuştu.
“Sizin en hayırlınız, eşine en iyi davrananınızdır diyen bir Peygamber’in ümmetiyiz” diyen Kavuncu, gücü üstün tutan, güce tapan, kendi emperyalist emellerini gerçekleştirmek isteyenlerin kadını her türlü sömürü aracı olarak kullandıklarına işaret etti.


Kavuncu, “Ümmetin gönül coğrafyasında davayı göğüsleyen AK Kadınlar, bu yolda emin adımlarla ilerliyorlar. Biz de omuz omuza, yan yana insanlık davamız için yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Basın açıklamasının ardından meydanda kurulan stantta ellerini eşiyle birlikte ellerini turuncu boyaya batıran Kavuncu, kadına yönelik şiddete karşı turuncu iz bıraktı.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demir’in de hazır bulunduğu etkinlikte partili bayanlarla fotoğraf çektiren Kavuncu, şiddetin olmadığı huzurlu ve mutlu yarınlar temennisinde bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi