AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, “Terör örgütleri ve arkalarındaki güçlerin Türkiye’ye karşı yaptıkları planları Afrin’de başlarına geçirdik” dedi.

Mimar Sinan Mahalle Teşkilatı ‘Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Mehmet Karadağ, milli menfaatleri hedef alan yeni planlara Türk ordusunun müsaade etmeyeceğini vurgulayarak harekatın Münbiç’le devam edeceğini söyledi.

Afrin’de süren Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla hazırladıkları tırların 22 Mart 2018 Perşembe gecesi Çorum’dan Kilis’e uğurlayacaklarını açıklayan Karadağ, “30 ton pirinç, 10 bin paket ceviz, bal, pekmez, çay, şeker ve undan oluşan insani yardım ile 100 bin TL nakdi bağışı bölgeye giderek yetkililere teslim edeceğiz” diye konuştu.

Gerçekleştirecekleri faaliyetle yine bir ilke imza atmaya hazırlandıklarını vurgulayan Karadağ, birlik ve beraberlik içinde daha güzel başarılara imza atacaklarına inandığını kaydetti. Karadağ, şöyle konuştu:

“Mahalle teşkilatlarımızın coşkusu dahi salonlara sığmıyor. Diğer partilere bu tabloyu örnek gösteriyorum. Siyasi birikim, tecrübe ve teşkilatçılığı ile Merkez İlçe Başkanlığı’na getirdiğimiz Erhan Akar kardeşimizin partimizi halkla bütünleştirme faaliyetleri bizim için hep gurur vesilesi oldu. Mahalle Teşkilatları Danışma Meclisleri, Genel Merkezimiz tarafından Türkiye’ye örnek gösterildi. Sandık bazlı seçmen projemiz de İl Başkanları Toplantısı’nda sunumunu yaptığımız diğer bir örnek projemiz. Her iki projede de Merkez İlçe Teşkilatımızın eseri. Bu ülke için fedakarca çalışan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyoruz.

18 Mart, Çanakkale’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya haykırdığımız ve şehitlerimizi andığımız bir gün. Böylesi anlamlı bir günde Ulucamii’de şehitlerimiz için mevlit okutuyoruz. 18 Mart, milletimizin kurtuluş günü. Her karış vatan toprağında şehitlerimizin kanı var. Bu millet, sahip olduğu ruhu Çanakkale’nin ardından 15 Temmuz’da ve Afrin’de bir kez daha ortaya koydu. Ana muhalefet liderinin aklı almasa da, Türk ordusu Afrin’e elini-kolunu sallayarak girdi. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, hem sahada hem masada tüm dünyaya karşı önemli bir savaş veriyor. Liderimiz, öngörüsüyle örnek bir mücadele veriyor. En az şehitle Afrin’e girdik. ABD, teröristleri yanına almış, İsrail’in bölgedeki hayallerine hizmet ediyordu. Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de oyunları bozuldu. Onların kararlarını kim takar. Şu anki atmosferde yaşadığımız süreç çok normal geliyor. Ancak Türkiye’nin başında Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı, 15 Temmuz’da bu ülke parçalanacak adeta Suriye gibi olacaktı. Bu devlet, terör örgütlerine karşı nasıl mücadele ediyorsa, arkasındaki devletlerle de mücadele etmeyi bilir. Afrin’den sonra sıra Münbiç’te. Yaptıkları planları başlarına geçirdik. Yeni planlara Türk ordusu müsade etmeyecek. Şehitler verdikçe, ‘vatan sağolsun, millet sağolsun’ diyen bir milletin mensuplarıyız. O nedenle tarihte hiçbir zaman bu millet esaret altına girmedi. Bu haklı davada Allah da yanımızda millet de. Ne kadar şükretsek az. Birlikte daha güzel başarılara imza atacağımıza inanıyor, Merkez İlçe yönetimi ve Mimar Sinan Mahallesi Teşkilatımıza teşekkür ediyorum.”

Basına kapalı olarak devam eden toplantı, siyasi faaliyetlerle ilgili istişarelerin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi