24 Haziran seçimlerinde AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu’ya destek vermek için Çorum’a gelerek seçim çalışmalarına katılan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Yıllardır sürdürdüğü sendikal mücadelesi ve STK çalışmalarıyla topluma önemli hizmetler katan değerli kardeşim Erol Kavuncu, TBMM’de tüm STK’ların sesi olacaktır.” dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Erol Kavuncu ile birlikte esnaf ziyaretine katılan Mahmut Arslan, Çorum’a Kavuncu’ya destek vermek için geldiğini ifade ettiği konuşmasında Erol Kavuncu’nun Çorum özelinin yanı sıra Türkiye emekçilerinin sorunlarının çözümü için de önemli katkılar sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamaya göre, Kavuncu’nun adaylığını tebrik ederek destek ziyaretlerinde bulunan Mahmut Arslan, ayrıca geçtiğimiz günlerde damadı Şehit Polis Harekat Memuru Said Uslu’nun vefatı nedeniyle de taziyelerini bildirdi.

Türkiye’nin emperyalistlerin hedefi haline geldiğinin altını çizen Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Milletimiz her zaman ferasetiyle ve kararlarıyla bu oyunları bozdu, 24 Haziran’da da ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozacaktır.” dedi.

“Erol Kavuncu bizim uzun yıllar dostluğumuz olan sendikacılığı ile yakından tanıdığımız bir arkadaşımızdır. Bürokrasideki görevlerine rağmen sendikacı yönünü hiçbir zaman unutmadı, bizimle de diyalogları hep sürdü. Mecliste bir sendikacı arkadaşımızın bulanacak olması bizim için de çok önemli. Bu yönüyle destek vermek, sendikacı olarak yanında olduğumuzu ifade etmek için Çorum’a geldik. Hayırlı olsun diyerek kendisinin yanında olduğumuzu açıkça ifade ettik.” diyen Mahmut Arslan’a Çorum ziyareti ve verdiği destek için teşekkür eden AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu, Hak-İş’in Türkiye adına, emek adına çok değerli kazanımlarının bulunduğunu belirterek, Hak-İş’in kendisi için de büyük bir değer olduğunu belirtti.

‘TÜRKİYE’NİN İSTİKRARINDAN YANAYIZ’

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 24 Haziran seçimleri ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; “Değerli kardeşim Erol Kavuncu’nun TBMM’de görev alması bizim açımızdan çok önemli bir husus. Çorum’da bulunmamızın birinci sebebi Erol Kavuncu’dur.

İkincisi ise seçimlerle ilgili Hak-İş olarak değerlendirmelerimizi her zaman yaptık, biz Türkiye’nin istikrarından yanayız, Türkiye’nin önünde ciddi zorluklar var, bunun için güçlü bir liderliğe ve istikrara ihtiyaç var. İçeriden ve dışardan kuşatılmış durumdayız. Türkiye’yi dizayn etme girişimleri var.

Türkiye’nin istikrarına ve bütünlüğünü yönelik parçalanması üzerine senaryolar var, tüm bu oyunlar dikkate alınmalıdır. Türkiye emperyalist güçlerin hedefi haline geldi. Gezi, 17-25 Aralık, 15 Temmuz olaylarının yanı sıra da ekonomik saldırılar başlattılar.

Bu saldırıların ne anlama geldiğinin farkında olunmalı, beka sorunu yaşamamak için saldırılara göğüs gerebilmesi için Türkiye’nin ciddi  bir liderliğe ihtiyacı var.

Çalışanlar olarak Sayın Cumhurbaşkanımız’ın liderliğinde taşeron işçilere yönelik önemli reform gerçekleştirdik, bir takım eksikler ve düzenlemeler için ikinci aşamaya ihtiyaç var.

Türkiye’nin üzerine oynanan uluslararası alandaki algı operasyonlarından sonuçlar çıkarmak gerekiyor. Soros’un makalesi bizim için yol gösterici husustur. Soros makalesinde Türkiye engellenmeli önü kesilmeli diyor, batı için Amerika için tehdittir diyor. Abdulhamit’in bir prensibi vardı; Rusya ile İngiltere nasıl davranıyorsa aksini yaparmış, bu basit bir denklemdir. Onun için burada Soros ne diyorsa biz de millet olarak aksini yapmalıyız.

Tüm önemli süreçler, dikkate alınarak sandığa gidilmeli, milletin basiretine güveniyoruz, halkımız kararını her zaman milletin hayrına kullanmıştır. Bu seçimlerde de milletin sağduyusunun öne çıkacağını düşünüyorum.

Bütün vatandaşların mutlaka sandığa gitmesin istiyoruz. Milletimizin hayrına geleceğimiz için oylarımızı kullanmak gerekiyor. 24 Haziran seçimlerinin bugünden milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi