FATİH BATTAR

210 çiftçiye adi fiğ, yonca, danelik ve silajlık mısır tohum dağıtım töreninde konuşan AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, son 16 yılda Çorum’da çiftçilere 1 milyar TL’nin üzerinde destek verildiğini hatırlatarak, istikrarın sürmesi, kazanımların devam etmesi ve desteklerin artması için AK Parti’nin  yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.

Çiftçilere 31 Mart Mahalli İdariler seçiminin önemini anlatan Ceylan; “31 Mart yerel seçimleri bu ülkenin geleceği için önemli. Yapacağımız yatırımlar, çiftçilerimize vereceğimiz destekler için önemli.” dedi

Şu ana kadar çiftçilere gübre, mazot, süt, hububat, yem ve buza desteği verildiğini ve sadece ayçiçeği desteği kaldığını belirten Ceylan, Mart ayı sonuna kadar çiftçilere bütün desteklerin verilmiş olacağını ifade etti.

2017 yılında çiftçilere 170 milyon TL destek verildiğini aktaran Ceylan; “Çiftçlerimize verdiğimiz destek istikrar sayesinde. Bu destekler kolay kolay ortaya çıkmıyor. Çok büyük paralardan bahsediyoruz. Çorum’da son 16 yılda 1 milyar TL’nin üzerinde destek verdik. Bu rakamlar büyük rakamlar. Geçen sene kaba yem üretimini artırmak için Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne 1 milyon TL destek verdik. Onun için bu kazanımların devam etmesi, desteklerin artması için artması için AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devam etmesi gerekiyor. Bize size destek vermeye devam edeceğiz, siz de bize desteğinizi esirgemeyin.” diye konuştu

DÜVENCİ’YE YAPILACAK BARAJIN İHALESİ ÖNÜMÜZDEKİ AY

Çorum’da hedeflerinin ayrıca sulanabilir arazilerin tamamını sulamak olduğunu dile getiren Ceylan, Düvenci Ovası’na yapılacak barajın ihale aşamasına geldiğini belirterek; “Çorum’da tarımda 2023 hedefimiz sulanabilir arazilerin tamamını sulamak. Düvenci Ovası’na yapacağımız barajın projesinde sona geldik. Proje ile 60 bin dekar alan sulanacak. Önümüzdeki ay ihaleye çıkacak. İki yıldır su ölçümleri bitti ve oraya barajı yapacağız.” ifadelerini kullandı.