AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Volkswagen'in genelde Türkiye, özelde Çorum'a gelmesi hususunda yerel v e ulusal ölçekli tüm çabaların içinde yer aldıklarını ve bundan da kimsenin şüphe içinde olmaması gerektiğini söyledi.

Kavuncu yaptığı açıklamada, Çorum'un bu yatırıma ev sahipliği yapacak alt yapı ve tecrübeye sahip olduğuna işaret ederek, "Son günlerde Çorum gündeminde yer alan " Volkswagen otomobil fabrikası Çorum'a kurulsun" şeklindeki açıklamaları dikkatle takip ediyoruz. Anadolu'nun parlayan yıldızı Çorum'umuzun gelişmesine, kalkınmasına ve kaderini değiştirerek tam anlamıyla bir sanayi şehri olmasına vesile olacak böylesine önemli ve büyük bir yatırımın ilimiz için konuşulması bile heyecan vericidir. Ayrıca ülkemizin; kendi yerli ve milli sanayiini geliştirme yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlediği bir dönemde,  Çorum'umuz da; kendi yerel imkanlarıyla kurduğu güçlü sanayisi ile büyük kamu desteklerini de içeren böylesi devasa bir yatırımın gereklerini yerine getirebilecek heyecana, bilgi ve tecrübeye fazlasıyla sahiptir." dedi.

Milletvekili Kavuncu, bu yatırımın Çorum'a kazandırılması için ortaya konacak her türlü sorumluluğu boynunun borcu olarak dile getirdiği açıklamasını şu sözlerle tamamladı, "Çorum'un yükselen ve büyüyen sanayisi için büyük bir fırsat olacak böylesi büyük bir yatırım için her türlü desteği vermenin milletin vekili olarak boynumuzun borcudur. Yatırımın ülkemize ve şehrimize kazandırılması sorumluluğu hususunda yerel ve ulusal ölçekli her türlü gayretin, girişimin bir neferi olacağımız hususunda hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır."

Editör: Haber Merkezi