M.BURAK YALÇIN
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, milletin CHP’ye ihtiyacının olduğunu belirterek, “CHP, haksızlığa uğrayan tüm insanların, yoksul insanların, adaletsizliğe uğrayanların özlemlerini dile getirmeye devam edecek. İktidar olup özlemlerini yerine getireceğiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resepsiyon düzenledi.


Önceki akşam Güleryüz Restoranda gerçekleşen resepsiyona CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca, KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Gül, ADD Başkanı Uğur Demirel, CHP’li Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.
İlk olarak kürsüye gelen CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, cumhuriyetin Türk milletine bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu belirterek, “Cumhuriyet, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Cumhuriyette egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Devlet yönetimi, sınıfların, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin eline bırakılamaz” dedi.


Cumhuriyetin getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişlettiğini, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantısına bir dinanizm kazandırdığını da dile getiren Tüfekçi, “Cumhuriyet ilimdir, fendir. Bu yüzden Atatürk “Bir gün söylediklerim bilime aykırı düşerse bilimi seçin der. Bu nedenle cumhuriyeti yüceltip sürdürmek her yurttaşın milli görevidir” diye konuştu.


Tüfekçi’den sonra kürsüye gelen CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de 29 Ekim’in Türkiye için önemli bir gün olduğunu ifade ederek, “Atatürk’ün dediği gibi “Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır.” Bizim içinde hiçbir zaman umutsuz bir durum yok. Seçim kaybeden bir şeyini kaybeder ama umudunu kaybeden herşeyini kaybeder” şeklinde konuştu.


Konuşmasında yerel seçimlere de değinen Milletvekili Köse, şunları söyledi: “Önümüzde yerel seçim var. Bizim için son bir nokta değil ama önemli bir nokta. Ülkemiz Başkanlık Sistemi denilen ucube bir yönetimle yönetiliyor. Bu isteyenler kadar bununda buraya gelmesinde bizlerin payı da büyük. Mücadele ederken başarılı olacağımız noktaları hep göz ardı ettik. Diliyorum ve umut ediyorum ki, bundan sonra başarılı olabileceğimiz noktaları, birlikte hareket edeceğimiz noktaları öne çıkartalım. Birbirimizi sevelim, sayalım. CHP’ye oy versin veya vermesin, 80 milyon vatandaşın, komşu ülkelerde yaşayan yoksul kitlelerin ihtiyacı var. CHP haksızlığa uğrayan tüm insanların, yoksul insanların, adaletsizliğe uğrayanların özlemlerini dile getirmeye devam edecek. İktidar olup özlemlerini yerine getireceğiz.”
Gençlik Kolları Başkanı Onur Topgül’ün okuduğu andımızın ardından program konserle devam etti.


 

Editör: Haber Merkezi