AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat eden Dr. Halil İbrahim Aşgın, gazetemizi ziyaret etti. Çorum’a hizmet için çıktığı yolda, tek gayesinin Allah’ın rızası ve Çorumlular’ın duası olduğuna işaret eden Halil İbrahim Aşgın, “Makama değil, gönüllere talibiz.” dedi.

STK’larda aldığı görevlerde de aynı rızanın ve duanın peşinde koştuğunu ifade eden Aşgın, Belediye’nin hizmet kapısı olmasının yanı sıra aynı zamanda önemli bir dua kapısı olduğunu, hüsni niyet ve tevazu ile yapılacak belediyeciliğin de dua kapılarının anahtarı olacağına inandığını sözlerine ekledi. 

Belediyelerin sorumluluk alanlarının sınırlarından söz eden Halil İbrahim Aşgın, “Belediyecilik elbette ki kanun ve nizamlarla belirlenmiş bir yönetim şeklidir. Ancak gönlü rıza peşinde olan insanlar için hizmetin ve sorumluluğun sınırı yoktur. İnşallah, Rabbim bize bu görevi nasip ederse, makamın taltifini ayaklarımızın altına, sorumluluğunu ise başımız üstüne alacağız.” dedi. 

Belediye yönetiminin bilimsellik ve gönül seferberliği üzerine inşa edilen bir hizmet olduğuna dikkat çeken Aşgın, “Çok şükür ki zahiren yerel yönetimlerin dersini aldık ve hocası olabilmeyi Allah bize nasip etti. Gönlümüzü serdiğimiz hizmet yolunda, bilgi ve ehliyetimizi de Çorum’a hizmet için revan edeceğiz. Allah’tan duam odur ki, şehrimiz için hayırlı olanı nasip etsin ve bize de bu hayır yola hizmet edebilme şerefini bahşetsin:” diye konuştu.