RECEP MEBET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Milletvekili Adayı Alparslan Karapıçak dün gazetemizi ziyaret etti.

Bazı partililerin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Alparslan Karapıçak, “Çorum’un hakkını Meclis’te arayacağım” dedi.

Çorum halkının talep ve beklentilerini TBMM’de güçlü bir şekilde dile getireceğini vurgulayan Karapıçak, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP için oy istediklerini söyledi.

“Sevdamız vatan” diyerek yola çıktığını anlatan Karapıçak, Çorum sanayisinden turizmine, tarımdan spora kadar yapmayı hedeflediği çalışmaları anlattı.

Türkiye’nin dahili ve harici şer odaklarına karşı verdiği mücadelede 24 Haziran’ın dönüm noktası olacağına işaret eden MHP Milletvekili Adayı Karapıçak, şöyle konuştu:

“Emperyalist güçlerin baskısı altındaki ülkemiz 15 Temmuz’da ciddi bir olay yaşadı. O süreçte, ‘Önce devletimiz ve milletimiz, sonra partimiz ve biz’ diyen Genel Başkanımız Devlet Bey’i, Türkiye geç de olsa tanıdı. Çorum halkı da MHP ve Lideri’nin milli duruşuna bir kez daha şahitlik etti. Yenikapı ruhu ışığında Sayın Erdoğan ve Devlet Bey’in oluşturduğu ittifaka daha sonra BBP de katıldı.

Ülkemizin aldığı yaralar, yeni bir sisteme geçişi zorunlu kıldı. AK Parti ve MHP’nin hukuk profesörleri, yeni bir Anayasa taslağı hazırladılar. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle Türkiye yeni bir yola çıktı.

Gerek iç, gerekse dış gelişmeler ve haince tavırlar, genel seçimin bir an önce yapılması gerektiği kararının alınmasına neden oldu. Bu karar doğrultusunda 24 Haziran seçimleri için harekete geçildi. Cumhur İttifakı’nda yer alan partimizle Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğimizi belirterek sahaya indik. Hedefimiz Cumhurbaşkanı adayımızı ilk turda seçtirmek ve partimizin güçlü bir şekilde Meclis’te temsil edilmesini sağlamak.

‘ÇORUM İÇİN HAVAALANI ŞART’

Çorum Milletvekili Adayı olarak seçmenlerimizin huzura giderken şehir merkezi ve ilçelerimiz için düşündüğümüz projeleri anlatıyoruz. Sahip olduğu eşsiz değerlere rağmen Çorum, turizm alanında neden bir adım öteye taşınamadı diye sorduk ve ilimizi ön plana çıkaracak bazı çalışmalar yaptık. Turizm konusunda gelişimin kilit noktası şüphesiz havaalanı. Yani turizm için havaalanı şart.

İçinde bulunduğumuz dönemde MHP’nin Çorum Milletvekili yoktu ama buna rağmen partimiz hemşehrilerimizin taleplerini Meclis’e taşıdı. Bölge Vekilimiz Erhan Usta, Çorum OSB’yi, İstanbul Milletvekilimiz Celal Adan ise havaalanı meselesini Meclis’te gündeme getirdi. Seçilirsem, Çorum’un talep ve problemleri için Meclis’te mücadele vereceğim. Şimdiden sözünü veriyorum, Çorum hep gündemde olacak.

Öte yandan Çorumspor’un kesinlikle Süper Lig’de olması gerektiğine inanıyorum. Bunun için Çorum’u üst liglere taşımalıyız. Başarılarımızı hep birlikte daha üst seviyelere çıkarmalıyız. Alacahöyük ve Boğazkale’yi uluslararası turizm faaliyetlerine açmak için işbirliğini geliştireceğiz. Kültür turları içinde olması gereken Boğazkale’yi Yozgat üzerinden Kapadokya Bölgesi’ne bağlamayı planlıyoruz. Böylece Hattuşa, Kapadokya turları içinde yer alarak turizmde önemli bir ivme yakalayabilir.

Seçim beyannamemizde açıklandığı üzere, gübre ve mazotta ÖTV’yi sıfırlayarak çiftçilerimizin problemlerini çözeceğiz. Tarımda, klasik ürünler yerine gelir getirici alternatif ürünleri teşvik edeceğiz. Hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi için entegre fabrikaların hayata geçmesini destekleyeceğiz. Cumhur İttifakı’nın Alaca ve Sungurlu bölgesindeki yegane adayı olarak, tüm bu vaatleri gerçeğe dönüştürme adına seçmenlerimizin desteğini bekliyorum.”

Editör: Haber Merkezi