EROL TAŞKAN

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayının belirlenmesinde yaşanan heyecan dolu süreç, dün gece gelen son haberle netleşti. Dr. Halil İbrahim Aşgın AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak açıklanacağı bilgisi kulislere yansıdı.

Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, dün gece AK Parti Gurup Toplantısı’na davet edildi.

Çorum Milletvekilleri, İl, Merkez İlçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları’nın da hazır bulunacağı AK Parti Gurup Toplantısı’nda, Çorum Başkan Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.


Dr. Halil İbrahim Aşgın Kimdir?

1973 yılında Çoru m/M erkez Boğacık Köyünde dünyaya geldi. Üniversite eğitimi dışındaki tüm hayatı Çorum/Merkez'de geçti. İlköğretimini Çorum Cumhuriyet İlkokulunda, orta-öğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Y önetimi Bölümünde bitirdikten sonra, yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde yerel yönetimler alanında yaptı. Doktora eğitimini ise Hitit Üniversitesinde sosyoloji alanında tamamladı. Özel Çorum Yabancı Dil, Bilgisayar ve Meslekı Eğitim Merkezi (Language Centre) Kurucu Müdürlüğünde on yedi yıl bulunarak ticaretle uğraştı. Son dört yıldır Hitit Üniversitesinde yerel yönetimler alanında akademisyen olarak çalışmakta olup, bu görevinden Çorum Bele diye Başkanı Aday Adaylığı için istifa etti. Yerel yönetimler ve siyaset üzerine akademik çalışmaları da bulunan ve aktif olarak sivil toplum faaliyetlerinde de yer alan Aşgın, evli ve dört çocuk babasıdır.


EĞİTİM

• Doktora - Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı, Din Sosyol9jisi Bilim Dalı (2018)

Tez Konusu: Din ve Siyaset ilişkisi Bağlamında Milli Görüş Hareketi.

• Yüksek Lisans - Marmara Qniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı, Mahalli idareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı (2006) Tez Konusu: 5393 Sayılı Belediye Kanunu Çerçevesinde Yerel Özerklik Açısından Belediyeler.

• Lisans - İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü (1997)

• Ortaokul/Lise - Çorum İmam Hatip Lisesi (1993)

• İlkokul - Çorum Merkez Cumhuriyet İlkokulu (1986)


SİVİL TOPLUM DENEYİMİ

İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Y önetim Kurulu Üyeliği (2004 - 2009), sonrasında Danışma Kurulu Uyeliği

Ensar Vakfı Çorum Şubes Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı* (201O - 2016), sonrasında Y önetim Kurulu Uyeliği ve halen Başkan Yardımcılığı

* 2014 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde Ensar Vakfı Genel Merkez tarafından T ürkiye'de en aktif Ensar Vakfı Şubesi ödülüne layık görüldü ve bu nişanı Prof. Dr. Hayrettin KARAMAN'ın elinden aldı.

VEFADER (İlim Yoyma Mezunları Derneği) Üyeliği (2009 - Devam ediyor)

*Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi esnasında İlim Yayma Vakfı Vefa Yurdunda ve Misafirhanesinde kaldı. Bu dönemde İlim Yayma Vakfı ve Milli Gençlik Vakfı faaliyetlerinde aktif görev aldı.

Çorum EVET Platformu Yürütme Kurulu Üyeliği (201O)

* 12 Eylül Anayasa Referandumunda 65 Sivil Toplum Kuruluşunun (ST K) birlikteliğinden oluşmuş bir platformdur.

Çorum, Milli İrade Platformu Sözcülüğü (2013- 2018)

*FETO'nün 17-25 Aralık 2013'te Milli iradeye karşı gerçekleştirdiği operasyonlar karşısında Çorum'da 51 STK'nın bir araya gelerek kurulmasında öncülük yaptı ve 27 Aralık 2013'te Türkiye'de Milli iradeye sahip çıkan ilk basın açıklamasını bu platform gerçekleştirdi. Devamında da bu platform aynı konuda birçok organizasyona öncülük yaptı ve tüm platform üyeleri olarak bu tarihten sonraki tüm seçim ve referandumlarda Milli irade ve AK Parti'den yana tavrını açıkça ortaya koydu.

Çorum İnsani Değerler Platformu Üyeliği (2013 - Devam Ediyor)

* insani, vicdani ve lslami hassasiyetleri olan 61 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle kurulmuş bir platformdur.

ÇORİMDER (Çorum İmam Hatipliler Derneği) Kurucu Y önetim Kurulu Uyeliği (2014 - 2018)

Çorum Kent Konseyi Başkan Yardımcılığı (2015 - Devam Ediyor)

Cihannüma Derneği Çorum İl Temsilciliği (2016 - Devam Ediyor)