AK Parti Çorum Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Oğuzhan Kaya Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.


Kaya, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ona destek veren silah arkadaşlarını andı.
Türk Milletinin Atatürk'e en büyük vefasının onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyetine ilelebet sahip çıkmak olacağını belirten Kaya, mesajında şu ifadeleri kullandı:


"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün dünya ile mücadele etmiş ve bitap düşmüş bir millete umut güneşi olmuş, kurtuluş mücadelesini ve kadim Türk devletinin yeniden dirilişini başlatmıştır. Onun milletine olan bağlılığı ve güveni umut bekleyen Anadolu'nun umudu olmuş ve O'nun önderliğinde milletimizin topyekûn mücadelesi ile zafere ulaşılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesi gelecek nesillere ışık tutmaya devam edecek ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Yalnızca Türk Milleti için değil tüm dünya için büyük bir devlet adamı, büyük bir dahi, büyük bir insan olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ona destek veren silah arkadaşlarını, bizlere Türkiye Cumhuriyetini kazandıran şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum." 

Editör: Haber Merkezi