AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum’da kamu kurumları, Ankara’da da Bakanlık ve Genel Müdürlük düzeyinde gerçekleştirdiği koordinasyon görüşmeleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan’ı ziyaret etti. Turizm Müdürlüğü yetkililerinden Çorum turizminin durumu hakkında brifing alan Erol Kavuncu, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyetini dile getirdiği toplantıda, Ömer Arslan ve çalışma arkadaşlarını tebrik ederek her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. 

Çorum’un her bakımdan çok değerli kültür ve tarih hazinelerine sahip olduğunu, sınırları içerisinde yer alan doğal güzelliklerinin her birinin ayrı birer kıymet olduğunu aktaran Milletvekili Erol Kavuncu, “En küçüğünden en büyüğüne kadar hiç bir değerimizi yok saymayıp, bütüncül bir pota içerisinde ortaya koyarak, göz alıcı bir turizm markası ortaya koyacağız.” dedi. 

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün yakaladığı ivmeyi takdirle takip ettiğini dile getiren Kavuncu, şunları söyledi, “Bu vakte kadar az ya da çok her kim Çorum turizmine katkıda bulunmuşsa, hepsine teşekkür ediyor ve minnetle anıyorum. İçinde bulunduğumuz durum, umduğumuz durum olması bile yapılanları alsa göz ardı etmemeliyiz. Bize düşen bu saatten sonra, imkanlarımızı ortak akıl ekseninde kollektif bir ruhla harekete geçirmektir.

Argümanlar belli, yol belli, yöntem belli. Tüm bunlara katmamız gereken, bu şehrin güzelliklerine ve sahip olduğu değerlerine inanmaktır. Biz bu inancı taşıyoruz. Mevcut değerlerimizi bölük pörçük değil, bütüncüllük içerisinde değerlendirip, tek potada eriteceğiz ve ortaya turizmde marka bir şehir çıkaracağız. 
 

BİZ SAHABELER ŞEHRİYİZ
Peygamber Efendimiz’in “Gökteki yıldızlar gibidir.” diye tarif ettiği sahabelerimizden üçü Çorum’da bulunuyor, bu itibar, bu manevi zenginlik kolay kolay her ilin sahip olduğu bir değer değildir. Hititler ki, 7 bin yıllık tarihi ile tüm insanlığın ortak malıdır. Çorum’a özgü nice kültürel ve tarihi değerlerimiz var. Her birisini ayağa kaldırıp, insanlığın ortak paylaşımına sunmak ve geleceğe taşımak insanlığa karşı sorumluluğumuzdur. 

 

DEĞERLERİMİZİ KÜLLEMEYECEĞİZ
Sahip olduğumuz hazineleri küllere gömerek saklayamayız. Onları gün yüzüne çıkararak, insanlığın ortak kullanımına ve istifadesine açarak koruyabiliriz. Turizm, bırakın bir şehri, ülkeleri bile ayağa kaldırabilecek bir hazinedir. Önce kendimizin ve değerlerimizin farkında olacağız.

 

ÖNCE BİZ TANIYIP SAHİPLENECEĞİZ
Çorum’un sahip olduğu tarihi ve doğal zenginlikleri önce bu şehrin insanı olarak kendimiz tanımalıyız. Bizim değer vermediğimize başkalarının değer vermesini beklemek, boşa vakit harcamaktan öteye geçemez. Türkiye geneli ve uluslararası alanda bir şeyi tanıtmak istiyorsak, önce onu en iyi tanıyan biz olmalıyız. Biz değerlerimize sahip çıktıkça, başkaları değerlerimizin farkına daha iyi varacaktır. 

 

ÖNCE İÇİMİZDE, SONRA BÖLGESEL ENTEGRASYON
Bölgesel kalkınmayı baz alan tüm şehirler, birbirlerinden aldıkları pozitif ivmelerle her zaman kazanan olmuştur. Merkez ilçe ve ilçeler bazında oluşturulacak entegrasyon, daha sonra bölge şehirleriyle oluşturulacak entegrasyonlarla bölgesel kalkınmanın da öncüsü olurlar. Bugün, ortaya konan başarılı çalışmaların, tıpkı bir binanın temelden başlayan teknik projesi gibi, planlanarak yürüyor olması, farklı akılların ve güçlerin bir araya gelmesiyle de daha da zenginleşen fikir yelpazemiz, hep birlikte kotarılmalı ve bu aziz şehri bölgesinin turizm markası konumuna el birliği ile taşımalıyız. 

 

BİZ HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ
Hiç bir kapris yapmaksızın, buradan çıkacak başarıyı, kendimiz için siyasi rant görme basitliğine kapılmaksızın elimizden geleni yapacağız. Milletvekili arkadaşlarım ve tüm teşkilatlarımız olarak, bu şehirde taş üstüne taş koyan herkese samimi olarak teşekkür ediyoruz. Bu konularda üzerimize düşenden fazlasını yapmak, bizler üzerine vazifedir ve biz bu vazifeyi yerine getiriyor olmanın onuruyla siyaset yapıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi