Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun'da partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde hızlı tren projesi hakkında açıklama yaptı.

Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce rahatsız olsa da 29 Ekim'de açılışta, yılda 90 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanlarından birini ülkeye kazandıracaklarını, havaalanının 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesine çıkacağını ifade etti.

Alandakilere, diğer cumhurbaşkanı adaylarından terörle mücadele konusunda bir şey duyup duymadıklarını soran Erdoğan, vatandaşlardan "hayır" cevabını aldı.

Erdoğan, son 16 yılda sosyal devlet anlayışını her alana teşmil ettiklerini, eskiden olduğu gibi sadece belli kesimlerin değil 81 milyonun tamamının refah düzeyini yükseltme çabasında olduklarını aktardı.

Konuşmasında Kırıkkale-Çorum-Amasya-Samsun Hızlı Tren Projesi'nden de bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Yaklaşık 5,5 katrilyon lira maliyeti olan Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi'nin kesin proje ve sondaj çalışmaları sürüyor. Bu işleri tamamlayıp yapım için gerekli adımları atacağız. Böylece Samsun'u İç Anadolu'ya hızlı tren ile bağlamış olacağız" dedi.